Celebrul erou de război şi soţia sa Edwina Mountbatten, au fost descrise drept „persoane cu o morală extrem de scăzută” în dosarele de informații, care  susțin că ambii aveau frecvent relații extraconjugale. Documentele FBI au ieșit la lumină după ce au fost obținute printr-o solicitare făcută de istoricul britanic Andrew Lownie pentru noua sa biografie la care lucrează-  The Mountbattens: Lives and Loves – care va fi publicată pe 22 august.
Datele din dosare încep cu februarie 1944, în urma numirii Lordului Mountbatten ca comandant suprem al forţelor aliate. Louis Mountbatten a avut o plăcere nebună pentru tineri, ceea ce l-a făcut un „om nepotrivit pentru a dirija orice fel de operațiuni militare”.
În fișier mai  scrie: „Lordul Louis Mountbatten și soția sa sunt considerate persoane cu morală extrem de scăzută”. Iar Prințul Charles l-a descris pe Mountbatten drept „bunicul pe care nu l-am avut niciodată”. În documente se mai arată „că soția sa, Lady Mountbatten a fost la fel de imorală”.
Mountbatten avea un fetiș pentru băieţii în uniforme – tineri frumoși în uniforme militare  şi cu cizme înalte. Zvonurile despre homosexualitatea lui Mountbatten au circulat zeci de ani, iar grupul său de prieteni gay i-au pus porecla „Mountbottom”. În plus, au răspândit bârfe despre iubiţii lui și ai soției sale, încurajaţi, probabil, de comentariul său făcut într-un cerc de prieteni: „Edwina și cu mine ne-am petrecut toată viața căsătoriţi intrând în paturile altora”. 
Nici până astăzi nu se știe de ce agenții FBI au început să întocmească dosarul, care se întinde pe mai bine de trei decenii, notează Metro.
Louis Mountbatten, a devenit primul Conte Mountbatten de Burma (25 iunie 1900 – 27 august 1979) a fost  amiral și om politic britanic, unchi al Prințului Filip, Duce de Edinburgh. A fost ultimul vicerege al Indiei Britanice (1947)  și primul Guvernator General al Indiei independente (1947-48). Mountbatten a fost asasinat de Armata Republicană Irlandeză (IRA), care a pus o bombă în barca lui, la Mullaghmore, în Irlanda. A  murit pe 27 august 1979, avea 79 de ani, conform Wikipedia.