Evenimentul Zilei > Actualitate > Vestea-BOMBĂ pentru COPII și PĂRINȚI. S-ar putea ÎNCHIDE ȘCOLILE! Ce spune Ecaterina Andronescu despre vreme și funcționarea învățământului
Vestea-BOMBĂ pentru COPII și PĂRINȚI. S-ar putea ÎNCHIDE ȘCOLILE! Ce spune Ecaterina Andronescu despre vreme și funcționarea învățământului

Vestea-BOMBĂ pentru COPII și PĂRINȚI. S-ar putea ÎNCHIDE ȘCOLILE! Ce spune Ecaterina Andronescu despre vreme și funcționarea învățământului

Școlile ar putea fi închise din cauza vremii extreme anunțate de meteorologi, a declarat, în această seară, ministrul Ecaterina Andronescu.

Ea  a spus că există posibilitatea închiderii şcolilor, ca urmare a informării meteorologice privind fenomenele meteo extreme, din perioada imediat următoare. 

„Fără îndoială. Cum să punem copiii sub risc? Ar fi abolut inacceptabil”, a spus Andronescu. Ea a subliniat însă că o astfel de decizie se va lua nivel local, în funcţiile de situaţiile care apar zonal.

„Nu ia ministrul decizia. O ia fiecare autoritate locală, directorul şcolii cu autoritatea locală, în situaţiile pe care vremea le generează acolo. Nu închidem toate şcolile”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Potrivit unei informări meteorologice, vaIabilă pentru intervalul 05 mai, ora 15 – 08 mai, ora 09, vom avea parte de perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. „În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, se arată în informarea ANM.

„Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în după-amiaza zilei de duminică (5 mai) și în noaptea de duminică spre luni (5/6 mai) în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni și marți (6 și 7 mai) îndeosebi în sudul, estul și centrul țării”, mai spun specialiștii.

„Vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada”, se mai precizează în alerta de vreme rea.

La rândul său Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a declarat: „Adăpostirea în case, locaţii care sunt rezistente, în beciuri, este primordială. Dacă vezi că acest fenomen există şi poţi să-l eviţi, să pleci, fă acest lucru”.