Evenimentul Zilei > Sport > Boloni îşi salvează postul. Panathinaikos se gândeşte la o calificare în cupele europene
Boloni îşi salvează postul. Panathinaikos se gândeşte la o calificare în cupele europene

Boloni îşi salvează postul. Panathinaikos se gândeşte la o calificare în cupele europene

Echipa lui Boloni a depăşit seria nefastă de cinci meciuri consecutive fără victorie şi s-a impus în derby-ul din weekend, cu marea rivală PAOK Salonic.

Boloni îşi salvează postul.

Aflat în pericol de a-şi pierde postul de antrenor principal, Ladislau Boloni răsuflă uşurat după disputa de pe „Apostolos Nikolaidis Stadium”. Elevii săi au trecut la limită, de PAOK, cu scorul de 2 – 1, iar gruparea alb – verde a obţinut calificarea în play-off-ul campionatului din Grecia.

Deşi admite că jocul formaţiei sale a scârţâit serios în ultimele patru săptămâni, experimentatul tehnician din România e convins că argentinianul Lucas Villafanez şi ceilalţi coechipieri ai săi au depăşit perioada de criză.

În acest moment, putem spera la mai mult. Mulţi oameni ştiu că am trecut printr-o perioadă foarte dificilă, dar acest lucru ne-a întărit şi jucăm mai bine acum. Jucătorii mei merită felicitări nu numai pentru ultimul meci, ci pentru toată această perioadă şi pentru modul în care s-au pregătit la antrenamente” i-a lăudat Boloni pe elevii săi, cu care, până nu cu mult timp în urmă, era la cuţite, în presă.

Românul a schimbat foaia

Criticat aspru de presa elenă şi chiar şi de propiii jucători pentru strategia sa ultradefensivă adoptată la Panathinaikos, antrenorul în vârstă de 68 de ani a schimbat tactica şi a mizat pe o formulă mai ofensivă în ultima etapă.

Am câştigat împotriva uneia dintre cele mai puternice şi importante echipe din divizie. Momentul pe care l-am apreciat cel mai mult a fost timpul petrecut la pauză, împreună cu jucătorii. Am vorbite multe, dar totul va rămâne acolo, în vestiar” a povestit Boloni, cu zâmbetul pe buze, la sfârşitul confruntării că oaspeţii din Salonic.

Boloni vrea în cupele europene

Chiar dacă alb – verzii nu mai au nicio şansă la prima poziţie, care este deja acontată de Olympiakos Pireu, Boloni speră ca elevii săi să urce pe podium. Tehnicianul născut la Târgu Mureş visează la o calificare în sezonul viitor al cupelor europene, dar avertizează că „Pana” e gata oricând să furnizeze atât surprize plăcute, cât şi unele mai puţin plăcute.

Panathinaikos este acum în play-off. Vom întâlni echipe bune şi ne aşteptăm să avem parte de câteva partide grozave. Am avut împreună şi momente bune, însă şi momente rele. În play-off putem să câştigăm toate meicurile, dar, la fel de bine, le putem pierde pe toate. Trebuie să rămânem calmi şi să facem totul pentru a învinge” a fost concluzia lui Boloni.