Bolnavi dati disparuti, gasiti la cumparaturi

Bolnavi dati disparuti, gasiti la cumparaturi

Cinci bolnavi, internati pentru dializa la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, au fost dati disparuti ieri de dimineata, pentru ca apoi sa fie gasiti la cumparaturi.

Directorul medical al Spitalului de Urgenta Craiova, Bogdan Fanuta, a anuntat, ieri, in cadrul Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta, ca cinci pacienti au disparut peste noapte din spital. Cei cinci erau internati pentru dializa. Ei provin din localitati in care ambulantele au acces ingreunat din cauza zapezii.

„In evidentele spitalului, joi la ora 8.00, apareau internati 20 de pacienti, insa in cursul noptii cinci dintre acestia au fugit din spital. Cel mai probabil s-au dus la tren si s-au intors acasa. Doi dintre pacienti sunt din Segarcea, alti doi din Cerat si unul din Calafat. O sa trimitem ambulantele dupa ei”, a spus Fanuta in cadrul sedintei.

Ulterior, cadrele medicale au descoperit ca, de fapt, cei cinci bolnavi plecasera la cumparaturi, in piata din imediata apropiere a spitalului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„A fost o nelamurire in ceea ce ma priveste. Eu cand am fost in sectie, la ora 8.00, nu i-am gasit pe cei cinci bolnavi si am crezut ca au plecat acasa fara sa anunte cadrele medicale. Cand am revenit eu de la prefectura, ei s-au intors. Fusesera de fapt sa cumpere mancare din piata de alaturi”, a marturisit Bogdan Fanuta.

La Spitalul Judetean Craiova au fost internati, in total, 20 de bolnavi dependenti de dializa, care provin din zone in care ambulantele au acces greu.