Boc: „Fostul Guvern a privatizat BCR și a cheltuit banii”

Boc: „Fostul Guvern a privatizat BCR și a cheltuit banii”

Premierul Emil Boc a criticat, astăzi, greşelile guvernării din 2008, care a lăsat un deficit bugetar foarte mare, a privatizat BCR şi apoi a cheltuit banii.

Potrivit lui Boc, fostul Guvern, condus de liberalul Călin Popescu-Tăriceanu, "a umflat aparatul bugetar, fără susținere financiară, dincolo de limita suportabilității, cu efect asupra deficitului bugetar".

  • "România ajungea în colaps economic cu politicile guvernului Tăriceanu", a apreciat Emil Boc.

Premierul Emil Boc, aflat la Băile Felix pentru o întâlnire cu prefecţii, a spus că Executivul din 2008, condus de Călin Popescu Tăriceanu, a umflat aparatul bugetar fără a avea o bază financiară, „dincolo de limita suportabilității”. Boc a spus că măsurile anti-criză și cele de reformă pe care Guvernul le-a luat în ultimii ani au transformat România într-o țară credibilă care își permite să ia împrumuturi de la Uniunea Europeană.

"Vrem să fiţi informaţi cu măsurile pe care le va aplica Guvernul. Ceea ce este important acum este că avem stabilitate macroeconomică şi am plecat pe alt drum. Am realizat reforme structurale ale Statului şi am luat măsuri de reformă economică. Am reuşit diminuarea deficitului şi am făcut o reformă sănătoasă", a spus Boc.

Ne puteți urmări și pe Google News