Boala misterioasă care se răspândeşte prin reţelele de socializare| VIDEO

Boala misterioasă care se răspândeşte prin reţelele de socializare| VIDEO

21 de persoane din oraşul american New York au fost afectate de o boală cu simptome similare cu cele ale sindromului Tourette, dar care este asociată cu epidemia dansului din Franţa, soldată cu mai mulţi morţi.

În iulie 1518, o femeie din Strasbourg (Franţa) a început să danseze în plină stradă şi a refuzat să se opreasă timp de mai multe zile. Într-o săptămână i se alăturaseră 34 de persoane, iar într-o lună străzile s-au umplut de 400 de dansatori fanatici care pretindeau că nu se pot opri. Unii au dansat până au murit din cauza epuizării, a atacurilor cerebrale sau de cord. Mai multe cauze posibile Acesta, dar şi alte cazuri de psihoză de masă ar putea oferi medicilor câteva indicii referitoare la cauzele, dar şi la un posibil tratament pentru ticurile involuntare care au adus în atenţia publică licelul Le Roy din New York, sugerează publicaţia britanică Daily Mail. Ticurile au afectat în mare parte tinere adolescente. Unii părinţi şi experţi ai comunităţii dau vina pe contaminarea cu o substanţă chimică, în timp ce alţii sunt de părere că este vorba despre o epidemie a unei boli psihice acute, cauzate de o infecţie bacteriană. Videoclipuri cu simptome, postate pe Youtube Doi neurologi americani, care tratează câteva dintre fetele afectate de misterioasa boală, sunt de părere că adolescentele suferă de tulburare de conversie, o afecţiune care le determină să îşi canalizeze stresul şi anxietatea într-o serie de ticuri involuntare. În acelaşi timp, specialiştii admit că poate fi vorba de o psihoză de masă care este alimentată de reţelele de socializare. Faptul că multe dintre fetele de la liceul Le Roy au postat pe Facebook sau Youtube videoclipuri cu simtomele lor a dus la declanşarea de simptome similare în cazul altor fete, au mai spus neurologii Laszlo L Mechtler şi Jennifer McVige.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/JcKL8ihDL2Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News