Blatter şi-a cerut scuze pentru greşelile de arbitraj de la CM 2010

Blatter şi-a cerut scuze pentru greşelile de arbitraj de la CM 2010

Elveţianul Joseph Blatter, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), şi-a cerut scuze pentru erorile de arbitraj din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud, precizând că introducerea tehnologiei video va fi pusă din nou în discuţie în curând.

"Îmi exprim scuzele faţă de cele două selecţionate şi le înţeleg nemulţumirea. Englezii mi-au mulţumit, mexicanii au lăsat capul jos. După aceste momente, ar fi ridicol să nu discutăm despre necesitatea introducerii tehnologiei în arbitraj, la următoarea reuniune a FIFA, programată în iulie, la Cardiff", a spus Blatter.

În partida Germania - Anglia, încheiată cu victoria nemţilor cu scorul de 4-1, englezilor nu le-a fost acordat un gol valabil (mingea trimisă de Frank Lampard căzând la un metru în spatele liniei porţii), în timp ce în duelul Argentina - Mexic, primul gol al sud-americanilor, marcat de Carlos Tevez, a fost validat în ciuda unui ofsaid mare şi a protestelor vehemente ale spectatorilor şi jucătorilor mexicani, care au văzut reluarea fazei pe unul dintre ecranele din arena Soccer City.

"Nu contează ce tehnologie folosim, în final, decizia va fi luată de un om", spune Joseph Blatter în martie. "Astfel că nu văd niciun rost în privarea arbitrilor de responsabilităţile actuale. Mai mult, unele faze rămân controversate şi după vizionarea reluărilor, iar suporterilor le place să dezbată un astfel de incident. Face parte din natura umană a fotbalului", adăuga atunci şeful FIFA.

Ne puteți urmări și pe Google News