Evenimentul Zilei > Actualitate > Blaga: Suspendarea preşedintelui, „act de banditism politic”
Blaga: Suspendarea preşedintelui, „act de banditism politic”

Blaga: Suspendarea preşedintelui, „act de banditism politic”

Colegiul Director Naţional al PDL se va reuni luni la ora 11:00 pentru a lua măsurile care se impun, a declarat preşedintele partidului, Vasile Blaga, care a mai precizat că PDL "este alături de preşedintele Traian Băsescu clar şi fără comentarii".

Preşedintele PDL a făcut un apel "solemn" adresat UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor "să se trezească" şi să nu participe la "acte de banditism politic".

"Fac un pel solemn, UDMR, UNPR, grupul minorităţilor treziţi-vă! Nu participaţi la acte de banditism politic. Am guvernat împreună, am lucrat împreună cu Traian Băsescu şi ştiţi foarte bine că nici Constituţia, nici democraţia nu s-au aflat vreodată în pericol în această perioadă. Nu puneţi umărul la răsturnarea democraţiei în România. Demonstraţi că aveţi conştiinţă pentru ca apoi să vă puteţi uita în ochii celor care v-au ales", a spus Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă, conform mediafax.ro.

El a precizat că PDL "se va împotrivi abuzului grosolan de suspendare a preşedintelui", nu pentru a apăra o persoană sau vreun partid, ci pentru a apăra legea şi ce s-a câştigat în ultimii 20 de ani.

"PDL este alături de preşedintele Traian Băsescu clar şi fără comentarii pentru că PDL e alături de români, de lege şi de democraţie", a mai spus Vasile Blaga.
Blaga a mai spus că nu a vorbit cu preşedintele Traian Băsescu şi că argumentele USL privind cererea de suspendare a preşedintelui Băsescu sunt "o adunătură de declaraţii fără nicio fundamentare".

De asemenea Vasile Blaga a mai spus că USL încearcă pentru a doua oară suspendarea preşedintelui şi confiscarea ultimei instituţii "pe care încă nu o controlează", pentru că "preşedintele Băsescu e apărătorul legii pentru toţi" şi acesta "s-a bătut pentru independenţa justiţiei". "Obiectivele USL impun că un asemenea om trebuie înlăturat", a mai spus Vasile Blaga.