Evenimentul Zilei > Politica > Blaga: scorul la locale va dicta colegiile uninominale
Blaga: scorul la locale va dicta colegiile uninominale

Blaga: scorul la locale va dicta colegiile uninominale

Rezultatele alegerilor locale vor fi criteriul care va cântări cel mai greu la negocierea „graniţelor“ colegiilor uninominale pentru scrutinul parlamentar, în cazul în care noul sistem electoral va putea fi aplicat până în toamnă.

Evaluarea făcută „franc“ de secretarul general al PDL, Vasile Blaga, ieri, la Colegiul Director, dezumflă practic planul anunţat de colegii săi de partid, Gheorghe Flutur şi Emil Boc, de a forma încă de pe acum comisii parlamentare judeţene care să se pună de acord asupa colegiilor.

„Creionarea colegiilor uninominale se va face în funcţie de rezultatele pe care partidele le vor obţine la alegerile locale în fiecare judeţ în parte“, a estimat Blaga, şeful de campanie al PDL, citat de Mediafax.

Ca
ndidatul pentru Capitală,
la sfârşitul lunii

Potrivit strategiei pentru locale, discutată în Colegiul Director, democrat-liberalii îşi propun să definitiveze toate candidaturile până pe 31 martie. Lansarea acestora, consilieri locali, judeţeni şi primari la nivel naţional, ar urma să aibă loc în perioada 15-18 aprilie, după modelul Alianţei din 2004.

După estimările liderului PDL, Emil Boc, tot în jurul datei de 31 martie va fi anunţat şi candidatul pentru Primăria Capitalei. „Deja el există“, a adăugat Boc, fără a menţiona însă vreun nume. Printre cei vehiculaţi ca favoriţi în partid se numără Vasile Blaga şi primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, în condiţiile în care actualul edil, Adriean Videanu, are rezerve în a accepta o nouă candidatură.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: