Bin Laden ameninţă Uniunea Europeană

Bin Laden ameninţă Uniunea Europeană

Liderul Al-Qaida, Osama Bin Laden a promis astăzi că va pedepsi Uniunea Europeană pentru republicarea în presa daneză a caricaturilor reprezentandu-l pe profetul Mahomed, relatează Reuters.

Într-o înregistrare audio postată pe Internet, Bin Laden cataloghează caricaturile ca fiind ofensatoare şi îl acuza pe Papa Benedict al XVI-lea de complicitate în publicarea lor. "Apariţia acestor caricaturi care fac parte dintr-o nouă cruciadă condusă de Vatican ne confirmă că războiul continuă" declară liderul Al-Qaida în mesajul adresat " înţelepţilor din Uniunea Europeană".

Mesajul publicat de As-Sahab, aripa mediatică a Al-Qaida, apare odată cu aniversarea de cinci ani de la invazia trupelor alianţei conduse de SUA în Irak. Osama Bin Laden a declarat că publicarea caricaturilor este o ofensă mai gravă decât "bombardarea satelor noastre şi uciderea femeilor şi copiilor noştrii". Desenele care îl reprezintă pe profetul Mohamed au apărut prima oară în ziarul danez Jyllands-Posten în septembrie 2005 şi au fost republicate în 2006. Cel puţin 50 de oameni au fost ucişi în manifestaţiile de protest din Afghanistan, care au condamnat caricaturile.

Mesajul din această dimineaţă este primul din acest an, precedentul fiind publicat pe 29 noiembrie 2007. Atunci, Bin Laden soma ţările europene să îşi retragă trupele implicate in conflictul din Afghanistan.

Ne puteți urmări și pe Google News