Evenimentul Zilei > Actualitate > Reţetele vaccinurilor nasc divergențe uriașe. Bill Gates nu vrea ca secretul să fie dezvăluit
Reţetele vaccinurilor nasc divergențe uriașe. Bill Gates nu vrea ca secretul să fie dezvăluit

Reţetele vaccinurilor nasc divergențe uriașe. Bill Gates nu vrea ca secretul să fie dezvăluit

Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume și cel mai mare filantrop, a fost zilele acestea ținta criticilor din partea militanților justiției sociale.
Bill Gates a fost criticat după ce a susținut că ridicarea protecției brevetelor asupra tehnologiei vaccinului COVID-19 și împărtășirea rețetelor cu lumea săracă pentru a avea o producție și distribuție, este o idee proastă.

Întrebat direct în timpul unui interviu dacă crede că „ar fi util” să se împărtășească rețetele vaccinurilor, Bill Gates a răspuns scurt: „Nu”.

Solicitat să explice de ce nu, Gates – a cărui avere masivă în calitate de fondator al Microsoft se bazează în mare parte pe legile proprietății intelectuale care i-au transformat inovațiile software în zeci de miliarde de dolari în avere personală – a spus:
„Ei bine, există un număr limitat de fabrici de vaccinuri în lume iar oamenii sunt foarte serioși în ceea ce privește siguranța vaccinurilor. Deci, mutarea producției unui vaccin, să zicem, dintr-o fabrică precum Johnson & Johnson, într-o fabrică din India este posibilă doar din cauza granturilor și a expertizei noastre. Altfel acest lucru ar fi imposibil”.

Gates s-a referit la fabrica Serum din India, care face parte din cel mai mare astfel de institut din țară, care are contracte cu AstraZeneca pentru fabricarea vaccinului COVID-19.

Atitudinea lui Gates cu privire la împărtășirea rețetelor vaccinurilor este „dezgustătoare”

Lucrurile care ţin în loc în ceea ce privește lansarea globală a vaccinării, a continuat Gates, „nu este proprietatea intelectuală. Nu este ca și cum ar exista o fabrică de vaccinuri inactivă, cu aprobare de reglementare, care să facă printr-o mafie vaccinuri sigure. Aceste lucruri trebuie să treacă printr-o serie de teste. Fiecare proces de fabricație trebuie privit într-un mod foarte atent”, a mai spus Gates.

Nick Dearden, director executiv al Global Justice Now, unul dintre principalele grupuri partenere dintr-o coaliție internațională care solicită derogări de brevet OMC la o reuniune crucială a organismului mondial luna viitoare, a caracterizat observațiile lui Gates – și cadrul ideologic din spatele lor – ca „ dezgustătoare”.

„Cine la numit pe acest miliardar șef al sănătății globale?” a întrebat  Dearden. – A, da, a făcut-o, relatează salon.com.

De asemenea jurnalistul Stephen Buryani, care sâmbătă a scris  un articol detaliat pentru Guardian cu privire la necesitatea urgentă de exonerare  de brevete și de partajare a tehnologiei, a oferit o viziune negativă a argumentelor „îngrozitoare” ale miliardarului împotriva împărtășirii tehnologiei vaccinului. Gates, acuzat de Buryani: „acționează ca un optimist, dar are o viziune cu adevărat dezgustătoare asupra lumii”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: