Având în vedere măsurile de distanțare care trebuie respectate în continuare și reticența oamenilor de a mai pleca departe de casă, își vor mai permite companiile aeriene să ofere tarife avantajoase?

După ce autoritățile din Florida au adoptat restricții pentru a împiedica răspândirea noului artista din Miami, Nadia Bouzid, lucra la restaurarea unei picturi murale, la un hotel din Cancun, Mexic.

După ce a aflat că în Florida au fost adoptate măsuri radicale, artista a pus mâna pe telefon și a început să caute bilete de avion pentru a se întoarce acasă.

„Am urmărit un loc pe zborul pe care mi-l doream. Prețurile au avut o socilație stranie: de la 200 la 70 de dolari, după care au ajuns la 300 de dolari”, spune Bouzid pentru CNN Travel.

„Am rezervat zborul, m-am îmbarcat, dar avionul era pustiu. M-am panicat, iar prețul oscilant m-a făcut să mă întreb cât de mult voi plăti să mă întorc pentru a termina lucrarea, după ce toate acestea se vor termina”.

Deoarece țările fac strategii pentru redeschiderea frontierelor, iar companiile aeriene încep să vadă o revenire a traficului de pasageri, întrebarea lui Bouzid este pertinentă. Cum vor fi tarifele aeriene atunci când „toate acestea” se vor termina?

Spre exemplu, Delta Air Lines nu mai vinde bilete pentru scaunele din mijloc, permițând rezervarea a doar 50 până la 60% din locurile disponibile pe un zbor. Printre alte companii aeriene care adoptă măsuri similare se regăsesc Emirates, American Airlines, Japan Airlines, United, Wizz Air și multe altele, notează CNN.