BICHIR: Milut, lasa-ne!

BICHIR: Milut, lasa-ne!

Florian Bichir: "Dupa rezultatul alegerilor pentru europarlamentare, mai multi lideri de partid si-au dat demisia."

Spre cinstea lui, Cozmin Gusa, presedintele Partidului Initiativa Nationala (PIN), care a condus si campania electorala a „Ursului”, si-a dat demisia de onoare, iar in decembrie colegii sai de partid vor hotari daca il mai aleg sau nu in fruntea lor. Logic ar fi sa-l realeaga pentru ca nu au altul mai bun, iar campania nu a fost gresita, doar ca PIN-ul e inca un copil care abia merge in viata politica, iar cu doar doi lideri si fara bani e greu sa faci performanta.

Si Dan Voiculescu, liderul Partidului Conservator, a anuntat ca isi pune demisia la dispozitia partidului, care va avea un congres in ianuarie, iar Vadim Tudor a pendulat in a-si da sau nu demisia din parlament. Un singur politician, daca-l  putem numi asa, pentru ca se comporta ca un amator, se face ca ploua: Petre Marian Milut, presedintele PNTCD. Fostul candidat la Presedintia Romaniei din partea Actiunii Populare a promis in 2005, cand a ajuns pe fotoliul de presedinte PNTCD, care a fost ocupat de-a lungul vremii de mari personalitati precum Iuliu Maniu, Ion Mihalache sau Corneliu Coposu, ca va sparge avioane, ca se va face luntre si punte, ca numai el poate face partidul sa mai rasufle, sa-l scoata din moarte clinica.

Mai precis, Milut a promis ca va pastra independenta partidului, asta insemnand ca partidul va merge singur in alegerile pentru Parlamentul European, abia mai apoi punandu-se problema unor negocieri. El si-a propus depasirea pragului electoral de 5% la alegerile din 2007 pentru Parlamentul European, ceea ce inseamna doi europarlamentari taranisti, 7% la urmatoarele alegeri locale si 10% la cele parlamentare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Daca nu obtin cinci procente, va fi un congres extraordinar, imi dau demisia, ma demit ei, vom vedea, dar eu va spun sigur ca voi obtine”, a spus Milut. Ei, stiti cat a obtinut PNTCD sub conducerea lui Milut? Ei, haideti, nu va prefaceti ca nu stiti, ca nu ati aflat: PNTCD - 1,38%, adica 71.001 voturi. Aproape jumatate din cate a primit Gusa cu PIN-ul sau. Liderul taranistilor de la Cluj, Horea Dan, a cerut si el o analiza la sange, de la mic la cel mai mare: „Cei care au condus aceasta campanie trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru esecuri, si cei care au gresit sa plateasca. Vorbesc de demisii de onoare pentru cei din conducere care au gresit”.

In plus, i-a amintit presedintelui PNTCD ca nu a ajuns la Cluj in campania electorala si i-a batut direct obrazul: „Acum este o chestiune de demnitate din partea fiecaruia cum procedeaza mai departe”, a spus liderul PNTCD Cluj-Napoca. Ati auzit ca si-a dat Milut demisia? Da’ de unde! Cauta vinovati, tipa ca a fost furat... Cred ca pe liderul clujean in stilul milutian il paste excluderea. In acest timp, ia uitati cu ce se ocupa scutierul sau, Aurelian Pavelescu, al doilea in fruntea partidului si ajuns taranist dupa o cariera spectaculoasa: membru al PNL, presedintele Partidului Dreapta Nationala, PD.

O da in judecata pe Elena Udrea pentru ca ar fi influentat optiunile de vot ale populatiei la Realitatea TV. Rad si curcile. Iar ca anuntul sa para serios, Pavelescu a spus: „Ne vom numara singuri voturile si ne vom face propria evaluare”. Nici nu-i greu de numarat, nu le-ai terminat inca?  O fi Marian Milut maestru al sportului la sah, dar in politica a jucat table. Poate ca a venit timpul sa se retraga. Cu Pavelescu cu tot.