Şeful guvernului de la Roma face referire la recentele informaţii apărute în presă şi bazate pe declaraţiile unor dame de companie care au afirmat că şi-au petrecut o noapte în compania acestuia.

"Niciodată nu am plătit pentru a avea o femeie. Nu am înţeles niciodată cum ai putea fi satisfăcut fără competiţie", a declarat premierul pentru publicaţia "Chi".

Una dintre tinerele implicate în scandal, Patrizia D'Addario, a povestit, săptămâna trecută, pentru cotidianul "Corriere della Sera", că a fost de două ori la reşedinţa din Roma a lui Berlusconi şi că i-au fost promişi, de fiecare dată, câte 2.000 de euro.

Înscenare

Comisia care se ocupă de anchetarea cazului a audiat deja alte trei tinere şi din informaţiile furnizate reiese că cel puţin una dintre ele a confirmat că a fost plătită pentru a participa la petrecerile private organizate la reşedinţele premierului italian.

"Cineva i-a dat domnişoarei D'Addario o misiune precisă şi extrem de bine plătită", este de părere Berlusconi care neagă astfel orice acuzaţie care i-a fost adusă.

Întrebat dacă nu a ştiut că D'Addario era "o prostituată de lux", şeful Guvernului a afirmat că "dacă ar fi bănuit aşa ceva ar fi păstrat distanţa".

Păcălit de aparenţe

El a refuzat să îi aducă acuzaţii lui Gianpaolo Tarantini, care se află în centru investigaţiei pentru corupţie şi "incitare la prostituţie", fiind bănuit că a plătit tinere pentru a-şi promova afacerea.

"L-am cunoscut iarna trecută în Sardinia. Mi-a fost prezentat drept un om de afaceri bine cotat şi respectabil. Astăzi, în plină anchetă, ar trebui să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie", a spus Berlusconi.

Este pentru prima dată când şeful guvernului de la Roma vorbeşte despre acest caz, pe care l-a calificat drept "un nonsens şi o mizerie".

CITIŢI ŞI:

Berlusconi şi Patrizia, sex în „patul cel mare”

Sexgate cu Berlusconi în prim-plan