Berea cu orez, reţetă ca să bea şi asiaticii

Berea cu orez, reţetă ca să bea şi asiaticii

Pe lângă apă, malţ şi hamei, asiaticii, dar şi mexicanii, s-au gândit că orezul ar face berea mai bună.

După cum o caracterizează specialiştii, berea cu orez "e mai lejeră, mai soft, şi are un grad alcoolizare mai scăzut, între 4,5 - 4,7 grade, în comparaţie cu berea obişnuită".

În România se găsesc: Tsingtao - China, Asahi - Japonia şi Dos Equis - Mexic. Turnate în pahar, observi imediat spuma foarte densă şi perlată. La gust e un pic diferită de cea din Europa, de exemplu. Gustul uşor amar dispare repede, în 2-3 secunde. E mai uşoară, o bei repede. Taie instant iuţeala reţetelor cu multe ingrediente picante.

Tsinngtao. Se fabrică în China din 1903, în provincia Shangdong, undeva pe coasta Mării Galbene. Iniţial, orezul s-a folosit în reţetele din China deoarece era un produs ieftin şi accesibil, iar această bere era destinată chinezilor de rând. Cu timpul, reţeta s-a mai rafinat şi a devenit o bere apreciată de toată lumea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În China, Tsingtao rămâne cel mai mare producător. In prezent, se îmbuteliază aproximativ 45 de milioane de hectolitri anual. Berea numărul 1 în China se combină foarte bine cu m'ncărurile foarte condimentate. Datorită faptului că e mai slab alcoolizată, ajută şi digestia.

Asahi. Berea a început să devină populară în Japonia, odată cu intrarea olandezilor pe piaţă. Negustorii din Ţara Lalelelor au deschis pub-uri în porturile japoneze pentru compatrioţii lor ,care navigau pe nave comerciale dinspre Olanda. Asiaticii au început să aprecieze berea europeană, iar după ce în reţetă a intrat şi orezul s-au îndrăgostit de-a binelea.

Dos Equis sau XX. Wilhelm Hasse, un mexican de origine germană, a combinat reţeta europeană de bere cu tradiţia şi spiritul Americii de Sud, iar în 1897 s-a născut Dos Equis. Evident, din aceasta nu lipseşte, ca ingredient, orezul, destul de întâlnit în bucătăria mexicană.

Marca a fost făcută în cinstea apropierii secolului XX, iar eticheta a rămas neschimbată de peste 100 de ani. Pentru că e destul de uşoară, ca şi celelalte care au ca ingredient şi orezul, Dos Equis stinge repede iuţeala mâncărurilor.