Potrivit lui Olivier Descamps, director în cadrul instituţiei internaţionale, documentul va fi elaborat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi de Guvernul României. Strategia va cuprinde modalităţi de atragere a finanţărilor de la bănci din ţară şi din afară, dar şi de fonduri europene.

Investiţiile BERD în România se vor concentra, anul viitor, pe finanţarea companiilor private, în special din mediul rural. De asemenea, oficialii băncii sunt interesaţi de proiecte de eficienţă energetică şi energie regenerabilă, care vor înghiţi o treime din investiţiile băncii.

Infrastructura din Bucureşti şi din ţară este un alt domeniu către care vor merge banii BERD anul viitor. Toate aceste obiective vor fi gestionate de Claudia Pendred , noul director pentru România al băncii. Claudia Pendred a înlocuit-o pe Hildegard Gacek, care a preluat funcţia de director pentru Serbia.

În 2007, BERD a investit 350 de milioane de euro în proiecte derulate în ţara noastră, cu 50% mai mult decât anul trecut, potrivit lui Olivier Descamps.