"Bercea" dădea bani cu camătă... pe firmă

"Bercea" dădea bani cu camătă... pe firmă

"Bercea Mondial", pe numele său real Sandu Anghel, este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani de peste 1,3 milioane de euro. Procurorii au descoperit că interlopul împrumuta bani cu dobândă, pe firmă.

Arestat preventiv pentru tentativă de omor, "preşedintele" romilor Sandu Anghel, mai cunoscut sub apelativul de "Bercea Mondial", ajunge în faţa instanţei şi sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani, de peste 1,3 milioane de euro. Procurori au stabilit că Bercea împrumuta, dintr-una dintre firmele sale, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, cu diverse sume de bani, percepând o dobândă de 10%. Numai că, firmele lui Bercea fie nu aveau profit, fie operaţiunile de acest gen nu erau înregistrate în contabilitate. Pentru a simula o minimă legalitate, Sandu Anghel întocmea acte din care să reiese că banii împrumutaţi ar reprezenta, de fapt, "avans marfă". Procurorii solicită arestarea lui "Bercea" şi în această cauză și au instituit sechestru asupra bunurilor sale.

"Palmares" de Mondial

În dosarul în care Sandu Anghel este acuzat de tentativă de omor sunt inculpaţi şi soţia şi unul dintre fiii săi, pentru instigare la mărturie mincinoasă, respectiv fals în declaraţii. Cei doi au încercat să inducă în eroare organele de anchetă, declarând că nu "Bercea Mondial" şi-ar fi înjunghiat nepotul, ci unul dintre copiii săi, de altfel minor, astfel încât acesta nu răspunde penal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, un alt fiu al lui Sandu Anghel, dar şi ginerele său, au fost arestaţi preventiv, zilele trecute, pentru o tâlhărie comisă în Piteşti. De-a lungul anilor, "Bercea Mondial" şi familia au fost cercetaţi în zeci de dosare penale, pentru fapte dintre cele mai diverse: vătămare corporală, viol, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere sau sub influenţa băuturilor alcoolice, furt, tâlhărie, evaziune fiscală.