Benitez va sta pe banca lui Liverpool până în 2014

Benitez va sta pe banca lui Liverpool până în 2014

Antrenorul spaniol al lui Liverpool, Rafael Benitez, a pus capăt speculaţiilor făcute în ultima vreme asupra viitorului său, semnând un nou contract cu clubul de pe Anfield Road, care îl va ţine la conducerea clubului până în 2014.

Antrenorul, în vârstă de 48 de ani, a semnat contractul după mai multe runde de negocieri fără succes care au provocat unele dubii asupra viitorului său la clubul de pe Merseyside.

"Inima mea este cu Liverpool şi sunt mulţumit să semnez un nou contract", a spus Benitez, adăugând: "Iubesc clubul, suporterii şi oraşul, şi nu aş putea să refuz prelungirea contractului".

Benitez a semnat un contract pe o perioadă de cinci ani, după o săptămână în care a reuşit unele dintre cele mai impresionante victorii de la preluarea clubului, în 2004. Liverpool a învins, marţi, cu scorul de 4-0, Real Madrid în manşa secundă a "optimilor" Ligii Campionilor, iar, la sfârşitul săptămânii, a câştigat clar, scor 4-1, pe terenul marilor rivali de la Manchester United şi a reintrat în cursa pentru titlul de campioană a Angliei, pe care "cormoranii" nu l-au mai câştigat din 1990.

Ne puteți urmări și pe Google News

Benitez i-a condus pe jucătorii lui Liverpool spre victorie în finala Ligii Campionilor din 2005, în faţa lui AC Milan, şi, un an mai târziu, a obţinut un nou trofeu - Cupa Angliei, după victoria dramatică în faţa lui West Ham. De asemenea, "cormoranii" sunt pe primul loc în clasamentul european al coeficienţilor UEFA, care ia în considerare evoluţia echipelor în ultimii cinci ani.