Consiliul pakistanez al teologilor musulmani, o organizatie privata cu aproximativ 2.000 de membri, a anuntat ca a conferit liderului al-Qaida titlul de "Saifullah" sau "Sabia lui Allah".

"Suntem bucurosi sa-i decernam titlul de «Saifullah» lui Osama ben Laden, dupa decizia guvernului britanic de a-i oferi titlul de «Sir» lui Rushdie blasfemiatorul", a comentat presedintele consiliului, apreciind ca aceasta este cea mai importanta distinctie "pentru un combatant musulman".

De asemenea, teologii au cerut o reuniune de urgenta a celor 57 de state membre ale Organizatiei Conferintei Islamice (OCI) pentru a cere Marii Britanii sa ii retraga distinctia acordata lui Rushdie.

Salman Rushdie, scriitor britanic de origine indiana, a petrecut mai multi ani in clandestinitate, dupa ce a fost "condamnat la moarte", pentru romanul sau, "Versetele satanice". Dupa innobilarea sa de catre regina Elisabeta a II-a, in Pakistan au avut loc proteste, manifestantii cerand chiar uciderea scriitorului"blasfemitor".