„Este extraordinar! O echipă dintr-un oraş cu 17.000 de locuitori, care ar încăpea pe un stadion, a reuşit să se califice în Liga Campionilor. Se poate spune că Unirea a intrat în istoria fotbalului european. Este un miracol ce a reuşit”, a declarat Bellu pentru evz.ro.

Cel mai titrat antrenor din istoria gimnasticii consideră o mare reuşită faptul că Dan Petrescu construit o adevărată echipă la Urziceni, fără să aibă jucători cu nume grele în fotbal. „Bravo şi felicitări pentru Dan Petrescu. A reuşit să aplice la Urziceni ceea ce a învăţat la Chelsea. Valoarea lui Dan Petrescu a crescut în urma acestui succes şi cred că va fi curtat de echipe importante din Europa. Jucătorii luaţi individual nu sunt vedete, dar Dan Petrescu a reuşit să formeze o echipă în adevăratul sens al cuvântului”, a menţionat Bellu.

Nu pleacă de la MTS

În ciuda zvonurilor apărute în ultimul timp potrivit cărora va pleca de la MTS, Octavian Bellu a declarat că deocamdată nu intenţionează să facă acest lucru. „Sunt la MTS şi fac ceea ce trebuie să fac. Dacă voi decide să plec, o voi face pentru că va fi o alegere personală şi nu va trebui să explic nimănui această hotărâre. Dacă vor apărea opţiuni care să mă tenteze din punct de vedere profesional voi pleca. Deocamdată nu există aşa ceva”, a spus Bellu, menţionând că între el şi Monica Iacob-Ridzi, ministrul tineretului şi sportului, nu există tensiuni.

În ceea ce priveşte schimbarea directorilor de la direcţiile judeţene de sport cu oameni înregimentaţi politic, Bellu este de părere că timpul va spune dacă această mişcare a fost cea mai bună. „Toţi trebuie să fie conştineţi că sportul este un domeniu foarte vizibil în presă. Din punctul meu de vedere este deranjant faptul că unii au impresia că de sport se poate ocupa oricine. Nu este chiar aşa. Asta este politica guvernului, iar efectele se vor vedea în timp”, a completat Octavian Bellu.       

CITIȚI ȘI:

Unirea Urziceni, campioană!

Epilog de Liga I: Cu provincia în Liga Campionilor