Evenimentul Zilei > Sport > Becali: „Să se rejoace, dar de la 0-0“
Becali: „Să se rejoace, dar de la 0-0“

Becali: „Să se rejoace, dar de la 0-0“

Latifundiarul ar accepta ca Steaua să joace cu Rapid, dar numai cu condiţia ca partida să nu se reia de la scorul din minutul 72.

Steaua nu acceptă varianta continuă rii meciului cu Rapid, lucru pe care giuleştenii îl solicită asiduu, încurajaţi de majoritatea oamenilor de fotbal. A spus-o clar chiar Gigi Becali, patronul „roş-albaştrilor“, cel peste cuvântul căruia nu are curaj să treacă nimeni în Ghencea şi, se pare, nici la FRF şi LPF. Latifundiarul a văzut în desfăşurarea evenimentelor din Giuleşti un semn divin.

Gigi vorbeşte de „toleranţă zero“!

Fostul oier spune că orice altă decizie, cu excepţia victoriei Stelei la „masa verde“, va fi urmată de un protest al grupării din Ghencea la UEFA şi la Tribunalul Sportiv de la Lausanne.

„Meciul e pierdut cu 3-0 sută la sută (n.r. – se referă la Rapid). FIFA şi UEFA spun toleranţă zero la agresiuni şi discriminări. Mai rejoc eu vreodată meciul ăla vreodată? Nu joc, mă duc să fac reclamaţie la UEFA şi FIFA şi ăia ne suspendă toate echipele din cupele europene şi echipa naţională. Eu vreau să iau campionatul şi dacă Dumnezeu mi-a dat, ce să fac, să nu iau? Dacă va trebui să rejucăm, mergem la Tribunalul de la Lausanne“, a anunţat sâmbătă Becali. Patronul Stelei a uitat subit nenumăratele acte de violenţă comise în Ghencea – unele, chiar de către el -, care ar fi dus, în cazul „toleranţei zero“, la nenumărate depunctări şi meciuri pierdute la „masa verde“ de formaţia sa.

Fostul oier a anunţat ieri că este dispus, totuşi, să facă o concesie, dacă va fi obligatoriu: „Dacă nu se poate altfel, vom rejuca, dar de la scorul de 0-0!“. Varianta reluării jocului din minutul şi de la scorul din momentul întreruperii este exclusă de latifundiar. „Ar trebui să se joace în continuare, din minutul 72, de la scorul de 1-0 pentru Rapid“, crede clujeanul Iuliu Mureşan, în timp ce dinamovistul Cristi Borcea a vorbit de rejucarea meciului de la început.

Ca să adâncească şi mai mult rana giuleştenilor, Becali a recunoscut că jucătorii au fugit la vestiare „ca nu cumva să se răzgândească arbitrul“. „Nu e vorba de bărbăţie, e vorba de interes. Doar dacă eşti prost vrei să rămâi pe teren şi să joci“, a adăugat Becali.

Anunţul patronului stelist a venit la puţin timp după ce Mircea Rednic, antrenorul giuleştenilor, s-a declarat de acord ca meciul să se rejoace chiar pe Ghencea, „ca să-i batem şi acolo pe aşaziş ii războinici“.

În condiţiile în care ambele tabere au tot ameninţat în stânga şi-n dreapta că vor merge până la FIFA şi UEFA în cazul în care măsurile care se vor lua nu vor fi pe placul lor, comisiile federale se află între ciocan şi nicovală. Indiferent de hotărâre, cazul ar putea ajunge pe masa forurilor europene.

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, a ameninţat deja că, dacă decizia comisiei nu va fi conformă cu regulamentele, atunci toţi membrii acesteia vor fi demişi!

CONTRAATAC

Conducătorii rapidişti: „Unul era stelist“

În timp ce steliştii aşteaptă un 3-0 la „masa verde“, oficialii Rapidului anunţă zi de zi că au mai găsit câte o dovadă a „făcăturii lui Gigi Becali“. „I-am aflat pe suporterii care au aruncat cu obiecte în teren. Unul este stelist, restul sunt rapidişti. La tribuna a doua a mai fost văzut un suporter stelist care avea fular cu Rapid la gât“, a spus Constantin Zotta. Mircea Sandu, preşedintele FRF, a declarat că, dacă se va dovedi că suporterul care a aruncat bricheta este stelist, atunci sancţiunile se vor îndrepta împotriva echipei din Ghencea.

COMPARAŢIE

În Bundesliga, arbitrul lovit de o brichetă a continuat meciul

La două zile după ce Alexandru Deaconu a decis să oprească derby-ul Rapid – Steaua în minutul 72 deoarece fusese lovit în cap de o brichetă, ultima etapă din Bundesliga a demonstrat că astfel de incidente se pot trata şi altfel. La partida Duisburg – Hannover 1-1, disputată sâmbătă, s-a petrecut o fază identică aceleia de pe stadionul Giuleşti, arbitrul lovit trecând însă peste incident. În timp ce verifica starea portarului oaspete, care se accidentase la cap, centralul Lutz Wagner a fost lovit în frunte, în minutul 58, de o brichetă aruncată de suporterii echipei-gazdă.

Lovitura a necesitat îngrijiri medicale, „centralul“ fiind bandajat. Neamţul a reacţionat însă cu mult calm, înmânându-i obiectul observatorului de joc şi continuând fără probleme partida! „Nu m-am gândit niciun moment să opresc jocul, deoarece această măsură se impune atunci când, din cauza loviturii, arbitrul nu mai este capabil să conducă partida, iar la mine nu era cazul“, a declarat Wagner după meci.

Românul Claudiu Niculescu, atacant la Duisburg, se afla pe teren când s-a petrecut incidentul: „Eu eram cu spatele şi am văzut doar când centralul i-a înmânat bricheta observatorului. Meciul a continuat apoi şi nu a fost nici o problemă. Am văzut la televizor ce s-a întâmplat la Rapid-Steaua şi nu ştiu de ce arbitrul a oprit partida. Probabil că la mijloc e şi o diferenţă de mentalitate“ (Mihai Voinea)