Bebeluşul-miracol: A supravieţuit 6 luni în uterul mamei, în timp ce aceasta făcea chimioterapie

Bebeluşul-miracol: A supravieţuit 6 luni în uterul mamei, în timp ce aceasta făcea chimioterapie

Stephanie Papworth (34 de ani) a aflat, când avea numai 12 săptămâni de sarcină, că are cancer la sân. Medicii i-au recomandat să întrerupă sarcina, întrucât nu credeau că fătul ar fi putut supravieţui tratamentului agresiv.

Şase luni mai târziu, în noiembrie 2010, după şedinte de chimioterapie, micuţul Gabriel a venit pe lume la Bradford Royal Infirmary, din West Yorkshire (Marii Britanie). Stephanie Papworth, care mai are doi copii, de 10 şi de 12 ani, a simţit un nodul la sân în timp ce se pregătea să treacă în cel de-al doilea trimestru de sarcină. "Imediat ce l-am simţit mi s-a făcut rău de frică. Am încercat să mi-l scot din minte şi să mă gândesc că era un nodul nepericulos". La câteva zile, femeia s-a prezentat la medicul său care i-a spus că, cel mai probabil nu are de ce să se îngrijoreze, dar i-a recomandat un medic oncolog.

"Mă îndrăgostisem de copilul meu şi eram determinată să-i ofer cea mai bună şansă"

După un consult şi o biopsie, medicul a venit cu un diagnostic devastator: cancer agresiv de gradul trei. "Am fost îngrozită. Nu mă puteam gândi la copilul care creştea în mine şi la ce se va întâmpla cu el. Nu voiam ca bebeluşul meu să trăiască fără mamă".

Ne puteți urmări și pe Google News

Imediat după diagnostic, medicii i-au spus că sunt şanse extrem de mici pentru ca fătul să supravieţuiască tratamentului agresiv necesar. "Eu, însă, deja mă îndrăgostisem de copilul meu şi eram determinată să îi ofer cea mai bună şansă de a supravieţui. Însemna că amândoi va trebui să luptăm pentru viaţa noastră", îşi aduce aminte Stephanie Papworth.

La scurt timp, medicii au operat-o şi i-au îndepărtat nodulul. "Am fost îngrijorată cu privire la operaţie, pentru că nu ştiam dacă bebeluşul va supravieţui intervenţiei. După aceea, am acceptat o doză minimă de morfină, pentru a nu-i face lui rău".

Pasul următor era chimioterapia, într-un tratament agresiv. Fără acesta, medicii i-au spus că nu va supravieţui. "Nu am avut de ales. Trebuia să fac tratamentul pentru a rămâne în viaţă. Mi-am pierdut o parte din păr, mă simţeam rău şi obosită, dar simţeam şi copilul cum mişcă. Iar asta îmi dădea speranţă. Cu fiecare lovitură a lui ma simţeam şi eu mai determinată".

Cu numai două săptămâni înainte de naştere, Stephanie Papworth a terminat şedinţele de chimioterapie. Gabriel s-a născut la finele lunii noiembrie, în 2010. "Când l-am ţinut în braţe, era atât de mic, încât nu îmi venea să cred că a reuşit să supravieţuiască".

La numai două săptămâni de la naştere, a mai trecut printr-o serie de chimioterapie, pe care a încheiat-o în martie 2011, iar apoi au urmat alte patru săptămâni de radioterapie.

Abia acum, Stephanie Papworth a primit din partea medicilor vestea pe care o aştepta: a scăpat de cancer. "Gabriel are un an şi două luni şi se simte bine. Chiar dacă s-a născut prematur, la 34 de săptămâni, este sănătos, iar medicii spun că nu a suferit de pe urma chimioterapiei. Este un miracol!" CITIŢI ŞI:

  • SACRIFICIU: O adolescentă pierde lupta cu cancerul după ce aduce pe lume un copil