Proiectul de 3,3 milioane de euro a fost finanţat din fonduri PHARE în proporţie de 80%, restul de 20% fiind de la Consiliul Judeţean Vâlcea şi de la Primăria Băile Olăneşti.
Utilarea şi dotarea cu aparatură medicală nu au fost prevăzute în proiect de la început, iar în prezent  primăria nu în are bani în buget .

„Am făcut demersuri către Ministerul Turismului şi consiliul judeţean. Dacă nu primim ajutor, anul viitor vom aloca bani din bugetul local şi abia atunci dechidem baza. Piscina cea mare sperăm să o deschidem în câteva săptămâni, însă bazinul de kinetoterapie se va deschide odată cu baza de tratament. Panglica inaugurală am tăiat-o pentru a marca finalizarea construcţiei”, susţine Claudiu Noaje, administrator public în cadrul Primăriei Băile Olăneşti.

Baza de tratament se află în administrarea primăriei şi a fost special construită pentru a aduce venituri suplimentare la bugetul local.
Complexul balnear are o bază de tratament modernă, două bazine mari cu apă termală sulfuroasă adusă de la aproape 3.000 de metri adâncime, saună, cabinete de masaj, aerosoli, băi de plante, şi o parcare supraetajată cu 200 de locuri.
„Arată foarte bine totul, dar nu înţeleg, de ce le ţin închise? De ce le-au mai făcut dacă turiştii nu se pot bucura de le ele?“, se întreabă Ilie Anghel, un turist din Alba Iulia.

Taxă pentru apele minerale

Staţiunea Băile Olăneşti, renumită pentru apele minerale, nu avea şi bazine cu apă termală pentru tratarea afecţiunilor reumatice şi recuperare medicală. Tocmai de aceea vestea că noua bază de tratament nu se va deschide în această vară i-a întristat pe turiştii care au ales staţiunea Băile Olăneşti.

„Am găsit numai aberaţii în staţiunea asta: taxe pe ape minerale, bază de tratament inaugurată doar pentru imagine şi apoi închisă pentru public. Parcă privesc la un film prost”, este de părere Ioan Marcu, un turist din Ploieşti.
În ultimii doi ani numărul turistilor care vin în Băile Olăneşti este încontinuă scădere, după ce concesionarul apelor minerale a decis să introducă o taxă de 7 lei pe zi de persoană.