După ce și-au făcut cu prisosință datoria față de țară, veteranii de război așteaptă acum ca și țara să le acorde respectul cuvenit. Însă acest respect materializat în susținere financiară este unul infim care nu le permite celor 35.000 de veterani și invalizi de război din România să ducă un trai decent.

Generalul în rezervă, Marin Dragnea, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, a declarat astăzi că această categorie socială întâmpină greutăți până și la obținerea gratuităților pe mijloacele de transport CFR, la fel și în privința medicamentelor. Am cerut, a spus generalul în rezervă Dragnea, încă din februarie Ministerului Sănătății să includă veteranii de război și urmașii acestora pe lista beneficiarilor de medicamente gratuite.

De asemenea, a mai spus generalul nici până astăzi nu s-a finalizat împroprietărirea veteranilor decorați, nu s-a dat acel hectar de teren sau 500.000 mp în orașele sau comunele în care locuiesc.

"Din noi a curs mult sânge. Măcar puțină decență", a declarat generalul veteran.

El a reamintit că din cei 900.000 de români câți erau inițial au mai rămas doar 35.000 și a apreciat că în 5 ani nu vor mai încurca pe nimeni.

Generalul în rezervă a mai spus că a cerut parlamentului creșterea indemnizațiilor pentru invalizi de la 409 lei cât este acum pentru gradul I la 2.290, de la 132 cât este pentru gradul II la 2.068 și de la 112 lei pe lună pentru gradul II la 1.723 de lei.

Pentru o lună de răyboi statul român acordă veteranilor o indemnizație de 92 de lei, în timp ce în Croația aceasta este de 2.500 de euro.

"Să se ia exemplu de la țările vecine membre ale NATO", au invitat veteranii.

Pe 29 aprilie se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război din România.