Românilor li s-a “parolat” nu doar EURO 2012 (competiţie fotbalistică la care 12 meciuri din faza grupelor nu vor putea fi văzute “la liber”), ci şi Olimpiada de la Londra şi, probabil, Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia, din 2014, scrie azi publicaţia “Gazeta Sporturilor”.
Surse din cadrul Dolce au confirmat pentru EVZ faptul că anumite întreceri de la Olimpiada de vară, întrecerea supremă a sportului mondial, vor putea fi urmărite doar la Dolce.
Se anunţă însă un scandal şi mai mare decât cel actual, dacă şi Campionatul Mondial va fi “dijmuit” de TVR, aşa cum se speculează pe piaţa media (canalul media favorizat urmând a fi tot Dolce). România trage nădejde să participe la Mondialul sud-american, miza fiind atunci alta, incomparabil mai mare decât cea de acum, pentru telespectatorii de la noi.
Cum a ajuns Dolce să deţină drepturile de transmie la aceste competiţii majore? Totul se învârte în jurul relaţiei de prietenie dintre Vlad Enăchescu, fost angajat al TVR şi actual mare şef la Dolce, şi cei care conduc megadepartamentul Sport din cadrul televiziunii publice (mai exact, Cosmin Cernat). Nu este vorba doar despre prietenie, ci la mijloc este şi o sumă mare de bani. Parteneriatul dintre Dolce şi TVR a demarat cu meciurile din Liga Campionilor la fotbal.
De menţionat că nu este prima oară când TVR este decimată din interior. În trecut, TVR a pierdut drepturile pentru Liga I după ce o echipă a plecat cu tot cu acestea!

Dolce: “Astfel de parteneriate sunt normale”

Dolce Sport a făcut precizări la articolul apărut pe evz.ro: “Piaţa furnizorilor de servicii TV din România este fragmentată în ceea ce priveşte drepturile de difuzare ale competiţiilor sportive, fiecare televiziune urmărind să-şi loializeze telespectatorii prin oferirea de conţinut în exclusivitate pentru baza proprie de abonaţi…. Nu este nici primul, nici ultimul asemenea parteneriat, de pildă Dolce Sport a mai anunţat până acum astfel de colaborări cu Pro TV şi Digi Sport, cu care am avut chiar o ofertă comună pentru UCL. Astfel de parteneriate sunt privite ca normale în alte ţări din Europa. De exemplu, în Marea Britanie, drepturile de acest gen sunt împărţite de BBC şi de ITV…. 
La acest moment, Dolce Sport transmite pentru clienţii TV ai Romtelecom, gratuit pe parcursul lunii iunie, pentru toată baza de aproximativ 1,2 milioane abonaţi, precum şi în aproximativ 60 alte reţele cu care s-au încheiat acorduri de retransmisie“.