"Cred că a fost un gest luat sub impulsul unei bucurii că în sfârşit se întâmpla un act de exigenţă în fotbalul românesc. Pe urmă am văzut
interpretările şi chiar există riscul ca decizia mea să nu fi fost cea mai fericită. Trebuia să aştept mai întâi judecarea la comisii şi pe urmă să îl decorez pe Deaconu", a spus Băsescu, întrebat de Naşu' de ce s-a grăbit cu decorarea arbitrului.

El a ţinut să precizeze însă că decizia de a-l decora pe Deaconu, pe 25 martie o dată cu Naţionala României de Fotbal, nu a fost luată în urma unor intervenţii din partea preşedintelui FRF, Mircea Sandu.

Alexandru Deaconu a suspendat meciul Rapid – Steaua, în minutul 74, la scorul de 1-0, după ce a fost lovit cu o brichetă aruncă din tribuna giuleşteană.

Decizia sa a stârnit nemulţumirea suporterilor rapidişti şi a mai multor oameni de fotbal, care l-au acuzat pe arbitru că a făcut "jocurile" Stelei, echipă unde evoluat ca junior.

Comisia de Disciplină a FRF a decis, în 29 martie, să acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, în derbiul cu Rapid. FC Rapid a contestat la Comisia de Apel decizia Comisiei de Disciplină, însă cauza a fost amânată de două ori, pentru ca ieri Comisia să respingă memoriul clubului Rapid.

Citiţi şi:

Băsescu: "Blaga îl pulverizează pe Blaga"

Băsescu i-a asigurat lui Deaconu un loc de veci

(13:12)