Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu, despre execuțiile politice de la vârful PSD. Cine e omul-cheie care va repune pe picioare partidul: „Dragnea o lălâia, dar ea îi va rade!”
Băsescu, despre execuțiile politice de la vârful PSD. Cine e omul-cheie care va repune pe picioare partidul: „Dragnea o lălâia, dar ea îi va rade!”

Băsescu, despre execuțiile politice de la vârful PSD. Cine e omul-cheie care va repune pe picioare partidul: „Dragnea o lălâia, dar ea îi va rade!”

Președintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, a declarat că Viorica Dăncilă a procedat foarte bine după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Invitat în emisiunea lui Ionuț Cristache, la TVR 1, Traian Băsescu a declarat că a fost impresionat de schimbarea de atitudine a premierului Viorica Dăncilă, în prima zi în care s-a aflat la şefia PSD-ului. Fostul preşedinte a adus de mai multe ori în discuție curajul premierului.

„Mie mi-a plăcut Dăncilă. Am văzut-o astăzi în câteva intervenții. Eh, nu mai avea bilet de la purtătoarea aia de cuvânt în față, sau ce era, să citească și vorbea doamna Dăncilă precis, ca un om de partid, ce e de făcut. A pus public toate subiectele, inclusiv discuția a trei miniștri. A procedat excepțional, neanunțând opțiunile dânsei pentru cei trei miniștri, a spus lucrurile le discutăm în CEx. Nu va fi așa, dar acum au nevoie oamenii ăștia după trei ani în care niciunul nu a avut dreptul la cuvânt și singurul era guru care spunea asta era și așa se și întâmpla. După trei ani vor avea şi ei voie să participe și ei la decizii. Dar pe pe mine m-a impresionat doamna Dăncilă. Să nu fiu luat în râs, dar trebuie să vă uitaţi, cei care sunteţi dispuşi să o huliţi în continuare, uitaţi-vă la femeia asta că a început să-i iasă experianţa politică din ea. Şi îşi va pune partidul în stare de funcţionare foarte rapid. Şi spre deosebire de Liviu Dragnea care o lălăia, să vedeţi ce-i rade. Unul dintre clienţi va fi Meleşcanu'.”, a încheiat fostul preşedinte al României.

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Sentința este definitivă. Astfel, judecătorii au menținut condamnarea din prima instanță. Totodată, Liviu Dragnea trebuie să plătească 23.414 lei despăgubiri civile.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid (PSD) la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.