Băsescu NU va pronunţa azi niciun nume de premier. Udrea: Nu am auzit numele d-lui Cristian Popa

Băsescu NU va pronunţa azi niciun nume de premier. Udrea: Nu am auzit numele d-lui Cristian Popa

În întâlnirea de astăzi cu grupurile parlamentare ale PDL, Traian Băsescu doreşte să ia pulsul senatorilor şi deputaţilor cu privire la posibilitatea unei eventuale nominalizări la funcţia de premier a unui independent, au declarat pentru EVZ surse apropiate atât de PDL, cât şi de Palatul Cotroceni.

Practic, preşedintele Traian Băsescu vrea să vadă care din cele două variante este susţinută de partid: premier politic sau premier independent. În plus, aceleaşi surse au spus că este foarte puţin probabil ca preşedintele Băsescu să pronunţe vreun nume drept înlocuitor pentru Emil Boc. Elena Udrea a susţinut că nu s-ar fi discutat în interiorul partidului despre înlocuirea premierului Boc cu un prim-ministru independent şi a precizat că nu a auzit, în acest context, numele lui Cristian Popa vehiculat în PDL. "Nu am auzit numele acesta vehiculat în partid şi nu am discutat despre înlocuirea domnului Boc cu un prim ministru independent", a declarat Udrea, fiind întrebată dacă viceguvernatorul BNR Cristian Popa este un nume posibil pentru a-l succeda pe Boc la şefia Executivului.

Preşedintele Traian Băsescu va avea şi astăzi o întrevedere cu parlamentarii PDL, susţin pentru EVZ surse din partid. Traian Băsescu vine astăzi, la ora 16.00, la Parlament, pentru a se întâlni cu senatorii şi deputaţii PDL, cu care va discuta situaţia din partid. Întrevederea are loc după o serie de întâlniri succesive cu liderii democrat-liberali din teritoriu, în care, susţin surse parlamentare, s-a pus în discuţie mandatul lui Emil Boc de şef al Guvernului, dar şi al partidului. Cine-l mai susţine pe Boc Şeful statului şi liderii PDL se întâlnesc astăzi pentru a treia zi consecutiv. O întâlnire a avut loc duminică seară, potrivit surselor din partid, iar alte două în cursul zilei de ieri. Potrivit unor surse participante la discuţii, preşedintele le-ar fi propus democrat-liberalilor varianta unui premier independent, care să preia frâiele guvernului de la Emil Boc, căruia nu i s-ar rezerva nici măcar funcţia de preşedinte de partid.

Liderii PDL nu ar fi fost de acord cu asemenea scenariu, propunându-i şefului statului ca alternativă preluarea funcţiei de premier de către un om de partid, o soluţie avansată în acest sens fiind  Vasile Blaga. Potrivit surselor citate, preşedintele nu a fost de acord cu această propunere, fiind susţinut de gruparea apropiată şefei PDL Bucureşti Elena Udrea. În acest context, şeful statului vine astăzi la parlament pentru a discuta cu senatorii şi deputaţii PDL despre susţinerea pe care aceştia sunt dispuşi să i-o acorde în continuare premierului Emil Boc. Presiunile asupra lui Emil Boc vin după ce în ultima perioadă atât liderii vechi ai partidului, cât şi preşedintele Traian Băsescu au pledat pentru decuplarea funcţiei de premier de cea de preşedinte de partid.  

Ne puteți urmări și pe Google News