Băsescu nu acceptă plecarea lui Meleşcanu de la Apărare

Băsescu nu acceptă plecarea lui Meleşcanu de la Apărare

Preşedintele Traian Băsescu l-a informat telefonic pe premierul Călin Popescu Tăriceanu că nu va accepta revocarea din funcţie a ministrului Apărării Teodor Meleşcanu, nominalizat pentru portofoliul Justiţiei, ne-au declarat surse oficiale.

Informaţia a fost confirmată de comunicatul administraţiei prezidenţiale, în care se precizează că "schimbarea ministrului Apărării creează confuzie pe plan intern şi extern şi aduc prejudicii credibilităţii României în contextul pregătirilor pentru organizarea, la Bucureşti, a Summitului NATO din 2-4 aprilie". Totodată, în comunicat se arată că şi declaraţiile cu privire la organizarea de alegeri anticipate aduce prejudicii credibilităţii ţării noastre.

"Şeful statului consideră că organizarea Summitului NATO reclamă maximă responsabilitate din partea tuturor instituţiilor statului şi, în mod egal, din partea tuturor forţelor politice", se mai precizează.

"Primul ministru nu a iniţiat nicio procedură de consultare cu Preşedintele României pe tema numirii unui ministru al Justiţiei, aşa cum prevede Decizia Curţii Constituţionale a României nr.356/2007. Primul ministru Călin Popescu Tăriceanu nu a înaintat nicio propunere pentru postul vacant de la ministerul Justiţiei", arată sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, preşedintele Traian Băsescu este gata să colaboreze cu Primul ministru în vederea găsirii unei soluţii pentru ministerul Justiţiei, în condiţiile respectării Constituţiei şi a deciziilor Curţii Constituţionale.

Conducerea PNL a aprobat, ieri, prin vot, nominalizarea lui Teodor Meleşcanu pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi a senatorului Radu Stroe pentru postul de ministru al Apărării.

În prezent, Meleşcanu deţine portofoliul Apărării şi asigură interimatul la Justiţie.

(16:28) Citiţi şi: PNL trage la Apărare cu "tunarul" Stroe