Evenimentul Zilei > Politica > „Băsescu îi tratează pe cei din jur ca pe nişte lachei“
„Băsescu îi tratează pe cei din jur ca pe nişte lachei“

„Băsescu îi tratează pe cei din jur ca pe nişte lachei“

Aflat în turneu pre-electoral, premierul Călin Popescu-Tăriceanu a dat tonul unei noi răfuieli cu preşedintele Traian Băsescu, pe care l-a acuzat la Bacău că „nu a făcut decât să distrugă PNL“ şi să-i trateze pe cei din jurul său „ca pe nişte lachei“.

„Nu sunt îngrijorat, pentru că îmi dau seama că românii nu sunt atât de naivi încât să se lase duşi de nas şi să-şi dorească o Românie condusă de o singură persoană, cum este Băsescu, iar toţi ceilalţi din jurul lui sunt trataţi ca nişte lachei“, a spus premierul la lansarea candidaţilor PNL pentru primăriile din judeţul Bacău, după o perioadă de relativă acalmie între preşedinţie şi guvern.

Pentru a-i mobiliza pe liberali, Tăriceanu le-a trasat ca principal adversar de campanie PDL-ul, care, spune el, în patru ani „au demonstrat un singur lucru: că în afară de scandaluri politice nu ştiu să facă nimic“.

„Un partid al cărui mentor spiritual, preşedintele Băsescu, nu a făcut decât să distrugă partidul, după ce am fost parteneri. Aşa ştiu să răsplătească democraţii mâna care le-a fost întinsă, când erau să dispară“, a amintit Tăriceanu avansul pe care îl avea în 2004 PNL condus de Theodor Stolojan în Alianţa DA faţă de PD-ul lui Băsescu.

PSD, pe lista inamicilor

Deşi mai temperat la adresa PSD, premierul a inclus în lista inamicilor politici, cel puţin declarativ, şi partidul lui Mircea Geoană. În opinia lui Tăriceanu, şansa PNL ar fi aceea că alegătorii nu-şi vor dori nicio „Românie aşa-zis social-democrată în care oamenii sunt asistaţi social şi stau cu mâna întinsă să aştepte ajutoarele de la stat“. Pentru a-l susţine pe Romeo Stavarache, actualul edil al Bacăului, în cursa pentru primărie, Tăriceanu a venit însoţit în Moldova şi de miniştrii Eugen Nicolăescu, Paul Păcuraru şi Teodor Meleşcanu.