Traian Băsescu, candidat pe listele PMP pentru alegerile europarlamentare, a declarat că premierul Dăncilă a hotărât să nu ia această decizie pentru că nu dorește să se compromită.

Fostul președinte a mai declarat că nu este convins că premierul Dăncilă va accepta să dea Ordonanțele de Urgență pe tema justiției.

„N-am dubii de loialitatea doamnei Dăncilă față de PSD. În același timp, ca predecesorii dânsei, Grindeanu și Tudose, nu vrea să iasă compromisă. (…) Nu acum a apărut despinderea de ideea de a fi soldat credincios al lui Dragnea. A apărut atunci când a declarat că nu dă nicio ordonanță până când nu o va primi de la ministrul Justiției, ea știind foarte bine că ministrul Justiției nu-i va trimite nicio ordonanță. 

Eu cred că în jurul dânsei s-a format deja o echipă care este contrapondere la slugarnicii Ștefănescu, Nicolae, Nicolicea, Iordache, ăștia care în ideea unei numiri, unii pe la Curtea Constituțională, alții prin altă parte. După mine, doamna Dăncilă nu va face jocul lui Dragnea din punctul de vedere al ordonanței și nici pe cel cu trecerea prin Parlament a remanierii”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.