Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu, bombă despre Coronavirus în România: „Trebuie să ne ferim de oricine”
Băsescu, bombă despre Coronavirus în România: „Trebuie să ne ferim de oricine”

Băsescu, bombă despre Coronavirus în România: „Trebuie să ne ferim de oricine”

Traian Băsescu a explicat tuturor de ce nu este cazul să organizăm alegerile parlamentare în plină pandemie de Coronavirus.

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a declarat, joi, că preşedintele are obligaţia să redecreteze starea de urgenţă „dacă vom ajunge la o mie de îmbolnăviri pe zi”.

Traian Băsescu a afirmat că autorităţile iau măsuri pentru o „schimbare a reacţiei populaţiei faţă de cei care au condus operaţiunea asta” referitoare la combarea epidemiei de coronavirus.

„Operaţiunea s-a compromis datorită faptului că s-au grăbit. Au cedat presiunii publice care nu au fost la nivelul acela de a fi nevoit să iei măsuri pentru a deterniona situaţia. Puteam să mai menţină un timp condiţiile din starea de urgenţă”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Fostul preşedinte consideră că „poporul român nu e popor care să fii ajuns la un nivel de educaţie în care să înţeleagă că sănătatea lui e dependentă de el însuşi”.

„Fiecare cetăţean trebuie să fie conştient că statul nu-l mai poate apăra în acest stadiu. Statul a greşit planficarea şi a rămas singur în faţa epidemiei”, a spus Traian Băsescu.

Europarlamentarul susţine că transmisia bolii a ajuns „să fie una necontrolată”, iar „colectivităţile sunt parte a sistemului de transmitere a infecţiei”.

„S-a coafat realitatea primei părţi a pandemiei, perioada de instalare. S-au grăbit, deşi au ştiu că nu s-a ajuns în vârf. S-au grăbit să relanseze măsurile, crezând că nu o să fie aşa de groasă evoluţia. Neputând cu epidemia în diminuare, ci au luptat cu ea sau au încetat să mai lupte cu pandemia înainte să ajungă la vârful ei.

Acum plăteşte populaţia costul. Populaţia nu este o populaţie care să se apere singură”, a explicat Traian Băsescu.


Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, joi seara, cu 266 de voturi „pentru”, 11 voturi „contra” și 8 abțineri, proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea. Proiectul urmează să fie trimis spre adoptare la Senat, în calitate de for decizional în acest caz.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: