Tricolorii și-au revenit pe finalul jocului după ce au fost conduși. Slovenia a controlat prima parte a jocului și a condus cu 3-1 și 5-2, dar câteva reușite ale lui Angel  Santana și Bogdan Popescu au adus egalitatea, 5-5.

Spaniolul naturalizat Santana a adus pentru prima oară echipa noastră în avantaj, 7-6, iar Popescu a mărit diferența, la 8-6. Slovenia, care se impusese în meciul direct din grupă cu 21-20, a întors scorul, la 9-8, iar apoi a avut 11-9 și 12-11. Santana (2 puncte) și Popescu au făcut din nou spectacol și au readus România la cârmă, cu 14-12, dar arbitrii au luat o decizie controversată, dictând un fault invers față de cum a fost, Popescu a protestat și oficialii au dictat fault tehnic, patru aruncări libere și posesia pentru oaspeți. Slovenii au transformat tot și soarta întâlnirii părea că se schimbă, cu 16-14 pentru oaspeți. Popescu și Santana, ajutați de Vlaicu, au avut un final de senzație, reușind să aducă victoria cu 18-16 și aurul european echipei noastre, relatează Agerpres.

Lituania și-a adjudecat medaliile de bronz, după 21-18 cu Grecia, în finala mică.

La feminin, titlul continental a revenit Rusiei, după 16-13 în finala cu Slovenia, în timp ce locul al treilea a fost ocupat de Belgia, după 16-10 cu Olanda în finala mică.