Evenimentul Zilei > Justitie > LOVITURĂ grea pentru fostul BARON de Constanța. Instanța a DECIS
LOVITURĂ grea pentru fostul BARON de Constanța. Instanța a DECIS

LOVITURĂ grea pentru fostul BARON de Constanța. Instanța a DECIS

Judecătoria Medgidia a respins cererea de liberare condiționată a fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, putând fi atacată la Tribunalul Constanța, printr-o cerere simplă la cinci luni de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri, informează news.ro.

Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu. În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, el a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013.

În luna martie, Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Nicuşor Constantinescu într-un dosar în care fusese condamnat în prima instanţă la şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

În luna mai, el a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la opt ani de închisoare într-un dosar cu un prejudiciu de peste opt milioane de euro, dar decizia nu este definitivă.

De asemenea, într-un alt dosar, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti, la 15 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi plătit 30 de milioane de lei din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa pentru plantarea de perdele forestiere şi pentru alte proiecte care nu s-au realizat. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi a fost contestată la instanţa supremă.