Barca, rapusa de batausi

Barca, rapusa de batausi

FC Liverpool a dat lovitura pe "Camp Nou": 2-1 cu FC Barcelona, campioana Europei.

Stadionul „Camp Nou” era gatit miercuri seara ca marile scene ale lumii, in asteptarea ultimelor doua campioane ale Europei, FC Barcelona (2006) si FC Liverpool (2005). „Extraterestrii” Barcelonei isi pusesera echipamentul „blau-grana”, care in lumina reflectoarelor avea ceva din eleganta unor fracuri, si totul parea simplu.

„Barca” inca este detinatoarea trofeului, se intorcea Lionel Messi, pustiul argentinian din ale carui ghete ies driblinguri fermecate, ca iepurii din jobenele magicienilor, omul caruia intreaga Catalunie i se adreseaza cu Leo, simplu si familiar, ca unui fiu. Flacaii de la Liverpool erau din alta piesa. Batausii Bellamy si Riise tocmai ce se incaierasera cu cateva zile in urma intr-o bodega. Bellamy l-a pocnit pe roscovanul norvegian cu o crosa de golf, pentru ca nordicul refuzase sa interpreteze o melodie la un concurs de karaoke. Cand joci la formatia din orasul Beatles-ilor ar fi bine sa stii sa canti. De altfel, pe „Anfield Road”, corul care tuna „You will never walk alone” are cultura muzicii bune.

Deco, jucator de snooker

Ne puteți urmări și pe Google News

Barcelona a inceput meciul temator, ca o batrana care se trezeste in sufragerie cu o gasca de derbedei. Inspre sfarsitul primului sfert de ceas, ceva s-a intamplat. Ronaldinho a inceput sa-si manevreze coechipierii ca pe un schimbator de viteze. A urcat rapid trei trepte si terenul s-a prabusit peste englezi. Nebunia a tinut doar cateva minute. Suficient ca Zambrotta sa zburde pe partea stanga, langa un Gerrard ametit, si sa centreze perfect pentru Deco. Portughezul a plasat balonul ca un jucator de snooker. Ideal, langa bara, unde niciun portar din lume n-ar fi ajuns: 1-0. „Extraterestrii” s-au blocat. In loc sa forteze, spaniolii s-a retras, invitandu-i pe englezi sa arate ce stiu. Parca asistam la un concurs intre break-danceri.

„Ne-am invartit in cap” - e randul vostru, parea sa spuna zambetul poznas al lui Ronaldinho. Oamenii lui Rafa Benitez au reactionat. Cu doua minute inainte de pauza, greseala in lant a ibericilor: dupa o lovitura libera, Finnan a ramas liber in dreapta, a centrat fara sa fie stingherit, in vreme ce, in careu, Marquez si Belletti pareau amorezati de Kuyt. L-au uitat insa pe Bellamy. Goal-keeperul Valdes  a balbait mingea si galezul n-a iertat: 1-1.

Seara „barbarilor”

In repriza secunda, „Momo” Sissoko, fotbalistul cu fizic de gladiator, nascut in Franta, dar care evolueaza pentru nationala din Mali, a fost perfect. „Momo” parea un miriapod, avand cate un picior pentru fiecare adversar, asa ca Ronaldinho s-a zbatut in gol, ca o rama in acul unditei. Mai mult, Saviola a ratat cu aplombul unui stahanovist setat gresit. Reina, portarul englezilor, incepuse sa-i priveasca tinta, ca serpii, pe cei care indrazneau sa se apropie de el.

Cu un sfert de ora inainte de final, englezii au lovit decisiv, prin Riise. Sfarsitul l-a prins pe Ronaldinho plangand cu capul scufundat in gazon. Camerele de filmat l-au fixat cand isi aranja fata in palme, ca si cum si-ar fi potrivit o masca mortuara, l-au fixat si cand rupea firele de iarba cu degetele inclestate. Miercuri seara au invins „barbarii”, care beau pana pica sub masa si isi cara pumni in cap, dar care stiu sa fie o echipa. 

Inter Milano s-a poticnit

In noaptea in care Barca era scufundata de Liverpool, s-au inregistrat trei egaluri in Liga Campionilor (Roma - Lyon 0-0, Porto - Cheslea 1-1, Inter - Valencia 2-2). Partida de pe „San Siro” a fost cea mai spectaculoasa. Inter, care are 16 victorii consecutive in „Serie A”, n-a reusit sa-si prelungeasca seria de vis si in Liga. Milanezii au inceput fulminant partida cu Valencia, marcand prin Cambiasso (29).

Trei minute mai tarziu, argentinianul s-a accidentat, si mecanismul lombarzilor s-a dat peste cap. In repriza secunda, Villa a readus egalitatea, Maicon a marcat pentru 2-1 si, cand lumea se pregatea sa plece acasa, Silva a „inventat” un voleu senzational, care prelungeste suspansul. „Rezultatul nu reflecta realitatea din teren. Am fost mai buni”, s-a plans la final Roberto Mancini, antrenorul italienilor. 

Liga Campionilor

Rezultatele de miercuri seara

AS Roma - Lyon .......................................0-0

FC Porto - Chelsea ..................................1-1Raul Meireles (12) / Sevcenko (16)

FC Barcelona - Liverpool .......................1-2 Deco (14) / Bellamy (43), Riise (73)

Inter Milano - Valencia ...........................2-2 Cambiasso (29), Maicon (76) / D. Villa (64), D. Silva (86)

> Meciurile-retur se vor disputa pe 6 martie.