Bărbatul macho nu mai este la modă

Bărbatul macho nu mai este la modă

Sub un titlu ca un început de poveste, inspirat de filmul său preferat "Once upon a time în America", creatorul Florin Dobre şi-a prezentat colecţia masculină toamnă-iarnă 2011/2012, încadrată perfect în decorul boem al magazinului de antichităţi şi artă contemporană Thomas Antique.

Propunerile lui Florin Dobre pentru următorul sezon rece continuă ca linie de croi ţinutele prezentate la începutul verii pentru sezonul primăvară-vară 2011. Vedete rămân pantalonii slim, dar se remarcă în premieră o trecere către cei clasic largi de inspiraţie din anii 20. Într-o varietate de abordări precum caşmir, lână sau piele ecologică, sacourile, pulloverele şi mantourile sunt cambrate urmând cu lejeritate linia corpului.

Dandysmul şi căciulile de blană revin

Parada celor 23 de ţinute are acelaşi aer dandy cu care Florin Dobre ne-a obişnuit, subliniat de tuşa finală a directorului artistic Philippe Guillet, cu care creatorul colaborează şi pentru această colecţie. Este din nou o execuţie de stil inedită ce lasă să se strecoare un anumit tip de umor caracteristic atât tipului de bărbat către care el se adresează precum şi creatorului însuşi. Bărbatul lui Florin Dobre este mereu un personaj care parcă retrăieşte, precum de Niro alias Noodles din filmul lui Sergio Leone, amintiri memorabile din copilărie şi adolescenţă, pregătindu-se pentru o viaţă cu suişuri şi coborâşuri, bucurii şi tristeţi, prietenie şi trădare, bogăţie, declin, o viaţă trăită din plin.

Deşi "băieţi răi" prin prisma acţiunilor lor, personajele preferate de creator ca sursă de inspiraţie pentru creaţiile sale aveau acele calităţi mai rar întâlnite azi - onoarea la nivel de grup, un cod de conduită prestabilit şi respectat, acelaşi cod fiind regăsit şi în vestimentaţie. Predomină negrul şi albul, costumele în dungi dar şi câteva  accente de culoare roşu/roz şi muştar/galben.

Hairstyling-ul realizat de Peter Brooks este completat de căciuli de blană şi pălării. De fapt, accesoriile din blană care şi-au regăsit locul în garderobă după o pauză de aproape douăzeci ani vor fi extrem de atractive şi în sezonul viitor. Încălţămintea se dovedeşte a fi o altă pasiune a creatorului. Pantofii şi cizmele sunt special creaţi pentru această colecţie  şi urmează aceeaşi coordonată pentru 2011 de a îmbină eleganţa cu utilul şi confortul.

Păstrând încă prospeţimea şi entuziasmul debutului, Florin Dobre îşi continuă călătoria în estetică şi stilul vestimentar masculin în nota sa tipică, a mixului de clasic şi "real fashion" şi ne duce cu gândul că e pregătit să facă un legământ de perseverenţă cu moda românească.  

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News