Astfel, specialiştii au observat diferenţe de venit între cele două categorii de peste 4.700 de lire. De partea cealaltă, femeile care au convingeri feministe sunt mai bine plătite decât cele care au o concepţie tradiţionalistă asupra rolului femeii.

Studiului a început în 1979, când au fost intervievate aproape 12.700 de persoane, cu vârstele cuprinse între 14 şi 22 de ani. Participanţii au mai fost observaţi de trei ori, până în 2005.

Cercetătorii au realizat un set de întrebări, precum "Credeţi că locul femeii este acasă?", "Faptul că o femeie munceşte afectează educaţia copiilor săi şi poate determina chiar creşterea infracţionalităţii juvenile?" şi "Credeţi că rolul femeii este acela de a avea grijă de familia sa?".

În cadrul grupului studiat, ponderea bărbaţilor care au răspuns afirmativ la aceste întrebări a fost semnificativ mai mare decât cea a femeilor care au fost de acord.

În 2005, atunci când întrebările au vizat câştigurile salariale, cercetătorii au descoperit că bărbaţii tradiţionalişti câştigau semnificativ mai mult.

Potrivit cercetătorilor, concluziile au rămas aceleaşi, chiar şi după ce au fost luaţi în considerare factori precum educaţia, natura muncii şi numărul de ore lucrate.

"Rezultatele sugerează că bărbaţii tradiţionalişti sunt mult mai bine plătiţi decât femeile care au concepţii asemănătoare", a subliniat coordonatorul studiului, Timothy Judge, de la Universitatea din Florida.

Una dintre explicaţiile avansate de specialişti ar fi aceea că, de-a lungul istoriei, această categorie de bărbaţi a fost remunerată mai bine şi, în prezent, se luptă ca lucrurile să rămână neschimbate.

Psihologul Magdalena Zawisz, de la universitatea din Winchester, a menţionat că "bărbaţii tradiţionali sunt mai interesaţi să deţină puterea, din punct de vedere financiar, dar şi familial".

La slujba dumneavoastră cum stau lucrurile?