Evenimentul Zilei > International > Barack Obama le-a cerut miliţiilor separatiste proruse să depună armele
Barack Obama le-a cerut miliţiilor separatiste proruse să depună armele

Barack Obama le-a cerut miliţiilor separatiste proruse să depună armele

Preşedintele american Barack Obama i-a spus omologului său rus, Vladimir Putin, că este "foarte îngrijorat" de acţiunile Rusiei în Ucraina şi le-a cerut miliţiilor separatiste proruse să depună armele, relatează Mediafax. Putin susţine în continuare că acuzaţiile de implicare a Moscovei în situaţia din estul Ucrainei sunt nefondate.

Cei doi şefi de stat au purtat ieri o discuţie telefonică pe marginea situaţiei tensionate din estul Ucrainei.

"Preşedintele şi-a exprimat profunda îngrijorare faţă de sprijinul acordat de către Guvernul rus acţiunilor separatiste armate proruse care ameninţă să submineze şi să destabilizeze Guvernul Ucrainei", a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Obama a subliniat de asemenea necesitatea ca "toate forţele (armate) neregulate prezente în ţară să depună armele" şi l-a îndemnat pe Putin să "facă uz de influenţa sa asupra grupurilor proruse pentru a le convinge să părăsească clădirile pe care le ocupă" în Ucraina şi "să depună armele", mai precizează comunicatul Casei Albe.

Obama i-a mai spus lui Putin că "izolarea în creştere a Rusiei pe plan politic şi pe plan economic este rezultatul acţiunilor sale în Ucraina".

De partea cealaltă, Kremlinul a subliniat că acuzaţiile lui Obama privind intervenţia Rusiei în Ucraina sunt "speculaţii bazate pe informaţii nefondate".

"Vladimir Putin l-a îndemnat pe Barack Obama să facă tot posibilul pentru a nu permite utilizarea forţei şi o baie de sânge", a precizat Kremlinul. De asemenea, el a făcut apel din nou la lansarea unor negocieri cu participarea "tuturor principalelor forţe politice şi regiunilor", în scopul stabilirii unei structuri federale pentru Ucraina, a precizat Kremlinul.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: