Evenimentul Zilei > Actualitate > Bani europeni pentru centura

Bani europeni pentru centura

Construirea centurii de ocolire a municipiului Oradea are sanse mari sa fie finantata din bani europeni.

Proiectul a fost depus de Primaria Oradea miercuri la Agentia Regionala de Dezvoltare Nord-Vest (ADR NV). Acesta a fost inclus in 2005 ca rezerva in programele de finantare din fondurile de preaderare si amanat din cauza intarzierilor de la Bucuresti.

Potrivit responsabililor ADR NV, proiectul, cu un buget de circa 7,3 milioane de euro, a fost refacut conform documentatiei pentru fondurile structurale si depus spre finantare in cadrul Programului Operational Regional (POR). ADR NV va verifica eligibilitatea proiectului, iar dupa evaluare, care dureaza circa trei luni, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor va da unda verde la bani.

Proiectul initial, depus pe PHARE 2003, era unul mai amplu, „Cai de acces pentru dezvoltarea celor doua centre economice din Regiunea Nord-Vest”, depus de Consiliul Judetean Cluj si Primaria Oradea. Insa, din cauza intarzierilor si nerealizarilor firmei de consultanta angajata de MIE pentru asistenta tehnica, SC Planet SA, s-au pierdut 21 milioane de euro, pe tara. Pe regiunea Nord-Vest s-au pierdut banii pe doua proiecte: centura Oradiei si reabilitarea statiunii Sangeorz-Bai.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: