Ministrul Fondurilor europene, orădeanul Ioan Marcel Boloș a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că sunt pregătite zece proiecte prin Programul Operațional Capital Uman, care vor fi lansate în perioada februarie-martie. Ministrul a adăugat că valoarea acestor proiecte este estimată la 250 de milioane de euro.

„Avem 10 apeluri de proiecte pe care le pregătim pentru a fi lansate în perioada februarie-martie 2020. Valoarea acestor apeluri de proiecte este în jur de 250 de milioane de euro. Sunt câteva categorii de beneficiari vizați. În primul rând diaspora, unde intenționăm să relansăm apelul de proiecte într-o formă rebranduită și adaptată scopului pentru care îl lansăm acest apel, respectiv de a sigura crearea de locuri de muncă și oportunități de business pentru cei care sunt plecați în străinătate”, a declarat Marcel Boloș la Palatul Victoria.

Ministrul fondurilor europene a adăugat că a doua categorie este vizată este cea a studenților.

„Vrem să lansăm un test pilot pentru studenții care sunt în an terminal. Mai ales în domeniile tehnice care sunt de interes pentru România din perspectiva tehnologiilor de vârf și să vedem cum funționează un astfel de proiect pilot”, a precizat Marcel Boloș.