Evenimentul Zilei > Actualitate > Bancile din Romania reduc dobanda la credite
Bancile din Romania reduc dobanda la credite

Bancile din Romania reduc dobanda la credite

Reiffeisen Bank Romania reduce pana la trei puncte procentuale dobanzile pentru doua credite personale nenominalizate cu o valoare de maxim 10.000 de euro.

In perioada 15-ianuarie-28 februarie, clientii pot contracta un credit de 5.000 euro, pe o durata de zece ani, cu o dobanda de 10,9%, ceea ce reprezinta o reducere de un punct fata de dobanda standard, informaza un comunicat al bancii.

De asemenea , banca a anuntat reducerea cu trei puncte, la 8,9% a dobanzii standard pentru un credit de 10.000 euro, acordat pe o perioada de zece ani.

Pentru imprumutul de 5000 de euro rata lunara va fi de aproximativ 69 de euro, iar pentru cel  de 10.000 de euro, 149 de euro.

Si Volksbank reduce dobanzile la credite

Volksbank Romania va reduce cu pana la patru puncte procentuale dobanzile practicate la creditele in lei, pentru cele de locuina, cele de consum cu ipoteca si pentru imprumuturile  auto.

In perioada 15 ianuarie-28 februarie, Volksbank reduce dobanzile la creditele mentionate la 5,95% pe an, ceea ce reprezinta o scadere de  trei puncte in cazul imprumutului pentru locuinte si cel de consum si patru puncte pentru cel auto.

De asemenea, Volksbank anunta eliminarea comisionului de rezerva minima obligatorie, iar comisionul de gestiune calculat lunar si platit odata cu dobanda ajunge la 0,2%.

Imprumutul pentru autoturisme noi poate fi contractat pe maxim sapte ani, iar DAE, calculata la o valoare de 50.000 lei, este de 8,83%.

Dobanda include comisionul de 0,2% si cel de analiza de dosar, de 100 de lei.