EXCLUSIV. „Regizorul morții”, confort de lux în puşcărie

EXCLUSIV. „Regizorul morții”, confort de lux în puşcărie

Sergiu Băhăian a comandat asasinarea unor boschetari, după ce i-a folosit pentru a înşela mai multe firme cu milioane de euro. În Penitenciarul din Slobozia, tot el face legile.

Sergiu Băhăian, supranumit "Regizorul Morţii", condamnat la 26 de ani de puşcărie pentru instigare la omor, dar şi pentru numeroase fapte de înşelăciune, trăieşte pe "picior mare" în Penitenciarul Slobozia. Prietenii-complici ai afaceristului, aflaţi dincolo de gratiile închisorii, încearcă să-i facă acestuia viaţa cât mai frumoasă, cu atât mai mult cu cât o parte din cele trei milioane de euro, cât este suspectat că ar deţine Băhăian, sunt pe mâinile locotenenţilor săi.

Ca în orice Penitenciar de maximă siguranţă, şi la Slobozia legile se fac între deţinuţi. "Cine are bani, are puterea" – este legea nescrisă din spatele gratiilor. Telefoane mobile cu acces la internet

Colegii de penitenciar ai "Regizorului Morţii" vorbesc cu frică de acesta. "Nu e bine să te pui cu el. Stă cu constănţenii în cameră, băieţi de-ai lui. Îi tratează regeşte, cu mâncare şi ţigări. Nici nu e greu să cumperi pe cineva aici. Îţi trebuie doar bani, că restul poţi să iei de la magazinul din incintă, tot ce ai nevoie, sau ce are altul nevoie. Sergiu, pentru că are bani, adică îi trimit ăia de afară, cheltuie tot ce are voie într-o lună, adică vreo 1.500 de lei, două salarii minime pe economie. Ia ţigări, fripturi, şampoane şi săpunuri scumpe, pe care, normal, le dă băieţilor lui, care îi asigură spatele", spune un coleg de puşcărie de-al lui Băhăian.

Ne puteți urmări și pe Google News
Celula lui Băhăian dispune de tot confortul. Doar aerul condiționat lipsește pentru a fi de trei stele

Băhăian a comandat şi a primit în penitenciar covoare persane, aşternuturi de pat fine, perne cu puf de gâscă şi un LCD Toshiba la care se uită împreună cu amicii săi de celulă.

Până nu demult, Băhăian avea două telefoane cu acces la internet şi la reţelele de socializare unde "vâna" tinere apetisante. Avântul i-a fost tăiat la ultima percheziţie când aparatele au fost confiscate, iar "Regizorul Morţii" pedepsit cu carcera. 26 de ani de temniţă are de ispăşit Băhăian pentru că a ordonat patru omoruri şi a înşelat mai multe firme cu trei milioane de euro Citiți și:

  • Finanţator al "Asfalt Tango" şi regizor de asasinate
  • "Băhăian nu putea să comande singur"
  • Băhăian, acuzat de instigare la omor deosebit de grav
  • Asasinul Sergiu Băhăian, 26 de ani de închisoare