Evenimentul Zilei > Actualitate > Bagdadul, bombardat din nou
Bagdadul, bombardat din nou

Bagdadul, bombardat din nou

Pentru a doua oara in ultima luna, fortele militare americane au bombardat centrul Bagdadului, pentru a stopa actiunile insurgentilor sunniti.

Atat in atacul de astazi cat si in cel din 9 ianuarie, trupele aliate au folosit elicoptere Apache si lansatoare de grenade, lucru ce demonstreaza ca rezistenta insurgentilor este una deosebit de greu de invins, chiar daca inca 17.500 de militari americani se vor alatura trupelor deja existente in Bagdad.

Sami al – Askari, consilier al prim – ministrului irakian Nouri al-Maliki, adeclarat ca 30 de oameni inarmati au fost ucisi, 34 arestati in urma asaltului. De asemenea, o mare cantitate de arme a fost descoperita intr-un liceu al capitalei irakiene.

"Suntem optimisti ca in scurt timp vom putea sa transferam intreaga putere in mainile guvernului irakian", a declarat locotenet – colonelul american Scott Bleichwehl, care a adaugat ca asaltul de astazi a avut drept scop restabilirea ordinii in zona prin capturarea armelor insurgentilor sunniti.

Un locuitor din zona bombardata de americani, care a vrut ca identitatea sa sa nu fie dezvaluita, a declarat ca problemele au inceput imediat dupa asaltul din 9 ianuarie: " Americanii au plecat, numai trupele irakiene ramand in Haifa. Pe cladiri erau lunetisti, lunetisti irakieni. Tineau lumea in case pentru ca impuscasera doi oameni ce incercau sa iasa pe strada. Au incendiat patru cladiri. Au inchis zona, lasand familiile fara mancare – a trebuit sa impartim cu ceilalti tot ce aveam".  

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News