Decizia Avocatului Poporului a fost luată în contextul în care, în ultima vreme, la mai multe astfel de instituții au fost semnalate incidente destul de majore. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi va efectua, în următoarele săptămâni, o serie de investigaţii în mai multe spitale de profil din ţară.

Printre unităţile sanitare vizate se află Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău; Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş; Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, judeţul Iaşi; Spitalul de de Psihiatrie Palazu Mare, judeţul Constanţa; Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei, judeţul Bihor; Centrul de Evaluare şi Tratament a Toxicodependenţelor pentru Tineri „Sf. Stelian” Bucureşti, precum şi Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” Bucureşti, precizează sursa citată.

La finalul investigaţiilor va fi alcătuit un raport special cu privire la problemele existente în sistem şi posibile rezolvări pentru remedierea acestora, menționează Avocatul Poporului.

 

Te-ar putea interesa și: