Evenimentul Zilei > Actualitate > Avocatul Pavel Abraham a intrat în vizorul DNA
Avocatul Pavel Abraham a intrat în vizorul DNA

Avocatul Pavel Abraham a intrat în vizorul DNA

Pavel Abraham, apărătorul familie Bercea Mondial, a intrat în vizorul DNA, după ce avocatul lui Mircea Băsescu l-a reclamat. Avocatul fratelui lui Traian Băsescu susține că Abraham strânge prin șantaj mărturii care să-l compromită pe fostul președinte, la ordinul lui Voiculescu. În sprijinul acestei acuzații, avocatul lui Mircea Băsescu a adus o scrisoare de la Nati Meir, care reclamă presiunile lui Abraham.

Rudele lui Bervea Mondial au au cerut le-au, joi, judecătorilor un nou termen, pentru a-şi putea angaja un nou apărător. Ei au renunţat la Pavel Abraham pentru că nu îl mai puteau plăti. Instanţa a fost de acord cu această amânare şi a stabilit următorul termen pentru data de 31 martie.

Miercuri dimineața, Mircea Băsescu a fost dus din arestul Poliției Capitalei la DNA pentru a da declarații în acest caz. Conform lui Taşcă, avocatul acestuia, Neti Meir reclamă faptul că i s-a promis că dacă va da declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu, va primi anumite avantaje.

Potrivit puterea.ro, Nelu Taşcă a precizat că Pavel Avraham a avut încheiat un contract de asistenţă juridică cu conaţionalul său Nati Meir, în anul 2012. Nati Meir este în penitenciar, după ce a fost condamnat în două dosare, unul de trafic de influenţă, în care a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, şi celălalt în care a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, pentru că a înşelat 35 de persoane, cărora le-a promis că le trimite la muncă în Israel.

Evoluția, în timp, a generalului Pavel Abraham este o metamorfoză bizară. Din șef al Poliției Române a ajuns pe lista scurtă a avocaților care îi apără pe cei mai penali interlopi. Principala sa tactică, milițienească, este sfătuirea clienților săi să facă denunțuri. Adică să „toarne” ca să-și scape pielea. Îi ajută și el cum poate, la televizor.


Citește mai multe despre acest subiect: PERSONAJUL SĂPTĂMÂNII: Pavel Abraham. Confesiunile unui țăran din Jibou