Avocatul braşovean Teodorescu, trimis în judecată pentru comandarea uciderii soţiei

Avocatul braşovean Teodorescu, trimis în judecată pentru comandarea uciderii soţiei

Victor Teodorescu este acuzat de instigare la omor calificat, el convingându-l pe Erwin Preşmereanu să se deghizeze în muncitor şi să-i ucidă soţia.

Îndatorat la cămătari, cu proprietăţile sechestrate din această cauză, suspendat din barou pentru neplata taxelor şi aflat în permanente certuri cu soţia, avocatul Victor Teodorescu a pus la cale uciderea acesteia, pentru a încasa poliţa de asigurare pe viaţă.

Anchetatorii au stabilit că avocatul Teodorescu a reuşit să-l convingă pe fiul unei vechi cliente de-a sa, Erwin Preşmereanu, să-i ucidă soţia. Tânărul s-a deghizat în angajat al unei societăţi de prestări servicii şi a mers acasă la familia Teodorescu, sub pretextul citirii unui contor. I-a aplicat femeii numeroase lovituri cu un levier, apoi, fiindcă aceasta nu murea, a luat un cuţit din bucătărie şi a înjunghiat-o de nenumărate ori. Crima s-a petrecut în data de 29 martie, în casa soţilor Teodorescu din Braşov.

Erwin Preşmereanu a fost arestat pe 2 aprilie, într-un final recunoscând totul. Astfel, avocatul Victor Teodorescu avea să fie arestat şi el pe 15 iunie. Dosarul, instrumentat de procurori ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost înaintat Curţii de Apel Braşov pentru soluţionare. Teodorescu şi Preşmereanu riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare sau pedeapsa pe viaţă.

Ne puteți urmări și pe Google News