Avion Sky Europe sechestrat la Băneasa

Avion Sky Europe sechestrat la Băneasa

Autorităţile române nu au permis ieri operatorului Sky Europe, aflată în procedură de faliment, să decoleze de pe Aeroportul Băneasa până la achitarea unor datorii de câteva zeci de mii de euro.

Aeronava Sky Europe, ţinută de marţi seara pe Aeroportul Băneasa, a decolat, ieri, în jurul orei 13.30, spre Viena, fără niciun pasager la bord, a declarat directorul operaţional al aeroportului, Marius Gârdea, citat de Mediafax.

Anterior plecării, secretarul de stat din cadrul Ministerului Trans porturilor Marin Anton a menţionat că două aeronave ale companiei Sky Europe sunt ţinute la sol, pe Aeroportul Băneasa, din cauza datoriilor de 529.000 de euro către aeroport. „Am reţinut două aeronave în ideea să ne fie returnate datoriile, dar după ce am aflat de hotărârea tribunalului slovac, pe care o analizez încă, cerem companiei să plătească măcar taxele pentru operarea de zi cu zi, respectiv zborul de marţi seara şi cele două zboruri de miercuri. Până nu-mi dau taxele, nu pleacă. Eu procedez legal”, a spus Anton.

El făcuse această declaraţie înainte de a se cunoaşte faptul că una dintre aeronave nu a mai aterizat la Bucureşti. Totodată, surse din aeroport au declarat, pentru Mediafax, că autorităţile române, prin Ministerul Transporturilor, comit „un mare abuz” prin sechestrarea aeronavelor Sky Europe deoarece compania a notificat aeroportul privind insolvenţa de plată. De câteva zile, compania a intrat în faliment, reprezentanţii ei susţinând că, în urma unei hotărâri judecătoreşti, pronunţată de un tribunal slovac, se află sub protecţia legii falimentului.

Ne puteți urmări și pe Google News