Avertizare ANM: Cod galben de vremea rea. Care sunt județele unde sunt așteptate furtuni și vijelii

Avertizare ANM: Cod galben de vremea rea. Care sunt județele unde sunt așteptate furtuni și vijelii Prognoza meteo, 4 noiembrie. Vreme instabilă în toată țara. Sursă Dreamstime

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben de vreme rea. Aproape jumătate din România se află sub atenționare meteorologică pe tot parcursul zilei de astăzi, 29 mai.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben de vreme rea valabilă în intervalul 29 mai, ora 12.00 – 29 mai, ora 23.00. Meteorologii au transmis că în jumătate din țară o să fie pe tot parcursul zilei de astăzi instabilitate atmosferică temporar accentuată. Sunt vizate 16 județe de atenționarea meteorologică.

ANM a anunțat că vor fi ploi torențiale însoțite de descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, în vestul Transilvaniei, Oltenia, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea. Mai mult decât atât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Ce județe sunt vizate de Codul Galben de vreme rea

Meteorologii au explicat că astfel de fenomene vor fi, pe arii mai restrânse, și în regiunile care nu sunt vizate de atenționarea meteorologică. Cele 16 județe vizate de atenționarea de Cod Galben de vreme rea sunt: Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Olt, Dolj, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ciuda faptului că sunt așteptate precipitații în cea mai mare parte din țară, temperaturile vor fi ridicate pe parcursul zilei. Valorile termice se vor încadra între 20 și 28 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 7 și 18 grade Celsius. Cel mai frig o să fie în  depresiunile din estul Transilvaniei, unde va apărea și ceața. Mercurul din termometre va urca până la 25 de grade Celsius în București.

Vremea nu se va îmbunătăți nici în perioada următoarea. Prognoza meteo pentru luna iunie a arătat că în ciuda faptului că intrăm în prima lună de vară, ploile își vor face simțită prezența în continuare. În ceea ce privește temperaturile, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă din an în regiunile nordice, nord-estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.