Coronavirusul nu poate eradicat prin soluții miraculoase. Este anunțul făcut de medicul Virgil Musta. El a explicat care sunt cele trei reguli pe care dacă oamenii nu le vor respecta acest lucru va face ca secțiile de terapie intensivă să fie pline și să nu mai poată primi pacienți. Potrivit medicului, este vorba de distanțarea, purtarea măștii și igienă.

„Autoritățile ar trebui să fie mai ferme”

Doctorul Musta consideră că autoritățile ar trebui să fie mai ferme, astfel încât să se asigure că regulile sunt respectate.

„Singura soluție cred că e să încercăm să explicăm în fiecare zi oamenilor că nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur. Distanțarea socială, purtarea măștii și igienă. Dacă nu înțelegem aceste lucruri și nu le vom respectăa degeaba încercăm să creștem capacitatea secțiilor de terapie intensivă. Pentru că la un moment dat ele nu vor face față numărului mare de cazuri și de forme severe”, a spus doctorul Musta.

„Este o perioadă electorală și este dificil de a impune anumite măsuri care nu sunt populare”

„Peste tot în lume unde au apărut măsuri de relaxare crește și numărul de cazuri. Doar că diferența e că în țările care se respectă imediat se iau măsuri. Iar oamenii, vrând-nevrând, sunt obligați să respecte regulile. La noi, multă lume nu respectă aceste reguli. Iar poate nu suntem destul de fermi în a impune respectarea lor. Cred că acolo unde există risc major sau dovedit că există focare de cazuri, acolo trebuie oprite aceste focare. Cred că activitățile respective trebuie închise. Ați văzut în Italia, în Spania, ce măsuri drastice se iau”, a adăugat el.

„Este o perioadă electorală și este dificil de a impune anumite măsuri care nu sunt populare. Dar experiența ne arată că țările care au fost mai riguroase, a căror populație respectă, poate din educație, regulile trec mult mai bine peste aceste perioade de reactivare a virusului”, a mai spus medicul, potrivit digi24.ro.