Formaţia Oţelul Galaţi a pierdut miercuri seară, la Lisabona, şi ultimul meci din Grupa C a Ligii Campionilor, scor 0-1, cu Benfica (gol Oscar Cardozo, în minutul 7).
"Siderurgiştii" au devenit primii reprezentanţi ai României care în cheie pe "sec" faza grupelor într-o competiţie europeană. Oţelul a intrat în "clubul" celor 15 echipe care n-au reuşit să adune vreun punct în Ligă.
"Băieţii au încercat, au făcut tot posibilul, dar au pierdut. Meritam mai mult. Cred că am fost echipa mai bună, dar nu totul se contabilizează pe tabelă", a surprins Dorinel Munteanu, neştiind că echipa sa a fost de fapt avantajată de tabela de marcaj, care a creditat-o cu o posesie zdrobitoare (98%), când mai erau doar zece minute de joc! Din păcate, a fost doar o greşeală de-a organizatorilor. Imaginea a fost surprinsă de trimisul EVZ la meci. De fapt, raportul real al posesiei a fost de 58-42 pentru lusitani!
Oţelul, lider la faulturi şi codaşă la posesie şi cornere
"Munti", care a pierdut toate cele nouă partide din cariera de antrenor în competiţia europeană de elită (n.r. – şase cu Oţelul şi trei cu Steaua, în 2008), a forţat şi mai mult nota: "E al cincilea meci în care avem momente bune şi pierdem!".
De această dată, nici cea mai fantezistă eroare tehnică nu poate sprijini ipoteza tehnicianului în vârstă de 43 de ani. Gălăţenii au a doua cea mai slabă posesie din Ligă (40%), fiind depăşită la acest capitol de gruparea cehă Viktoria Plzen.
Moldovenii au cele mai puţine cornere (17, la egalitate cu APOEL) şi au comis cele mai multe faulturi (107).

Moldovenii au marcat doar trei goluri, toate în meciurile cu FC Basel, având cu unul mai mult decât BATE, Genk şi Villarreal.

De asemenea, Oţelul conduce şi în topul celor mai slabe asistenţe, cu partidele disputate împotriva formaţiilor FC Basel (5.787 de spectatori) şi Benfica (6.824).
Cu cine a ţinut Marius Stan?
Pentru Marius Stan, cele 90 de minute de fotbal de pe "Da Luz" trebuie să fi fost de-a dreptul sfâşietoare. Directorul general al "siderurgiştilor" a devenit, în ziua meciului, fan cu acte în regulă al "vulturilor".


SOCIO. Marius Stan susţine echipa cu cei mai mulţi fani cotizanţi din lume

Citiţi şi:

  • REZULTATE LIGA CAMPIONILOR: FC Basel a eliminat-o pe Manchester United!